Tacos de peste

Postat de nico15 in Ton
7 Aug 2017 | 4408 vizualizari
Tacos de peste

Ingrediente

  • 3 linguri de ulei de măsline extra virgin
  • Suc de 1 lime
  • 2 lingurite pudra de chili,
  • 1/2 lingurite cumin macinat
  • 1/2 lingurită
  • Piper rosu
  • 500 g cod (sau alte tipuri de peste alb)
  • 3 linguri ulei vegetal pentru prajit
  • Sare
  • Piper
  • 8 tortilla de porumb
  • 1 avocado
  • Pentru servire
  • Smântână
  • PENTRU COLESLAW:
  • 5-6 linguri maioneză
  • 2 linguri suc de lămâie
  • 2 lingurite coriandru proaspat tocat
  • 150 g de varza rosie tocata,
  • 2 linguri de porumb prefiert (poate fi si de la cutie)
  • 1 ardei jalapeño tocat fin
  • 100 g de varza alba tocata
  • 75 g de morcov ras

Mod de preparare

Într-un castron mediu de adâncime, amestecati împreună ulei de măsline, suc de lime, pulbere de chili, cumin. Adăugati codul in aceasta marinada.

Lăsati timp de 15 minute. Am spalat, curatat si taiat fin legumele, mai bine zis varza o taiem la mandolina, iar morcovul il dam pe razatoarea mica. Într-un castron mare, amestecam împreună maioneză, suc de lămâie, coriandru.

Adaugam peste amestecul de varza, morcov, porumb si jalapeño. Se condimentează cu sare si piper.

Într-o tigaie non aderenta, punem uleiul la incalzit, pentru a praji pestele. Îndepărtati codul din marinadă, tamponati bine de excesul de lichid si asezonati pe ambele părti ale fiecărui filet cu sare si piper. Prajiti pestele 5 minute pe fiecare parte. Lăsati să se odihnească timp de aproximativ 5 minute înainte de a-l monta in tacos.

Asamblare tacos: rupe  pestele in bucati potrivite, pune tortilla pe gratar pt a se incalzi si totodata de a se praji un pic, serveste pestele peste tortilla la grătar cu salata si avocado.

Mai puteti adauga suplimentar suc de lămâie deasupra si garnisiti-l cu smântână.

 Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tacos de peste" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (8)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Chiftele de ton, in sos de rosii cu ceapa caramelizata si usturoi

Postat de merisor67

Chiftele de ton, in sos de rosii cu ceapa caramelizata si usturoi

Reteta de chiftele am prezentat-o aici . Pentru sos, trecem rosiile prin robot impreuna cu grauntii de usturoi curatati. Punem uleiul la incins si calim ceapa tocata solzisori, pana...

Citeste continuarea

Chiftele de ton cu ciuperci

Postat de merisor67

Chiftele de ton cu ciuperci

Scurgem ciupercile de lichid, le clatim in apa rece si le scurgem din nou, apoi le trecem prin robot impreuna cu ceapa curatata si spalata. Scurgem fileul de ton, de ulei, dar avem grija sa il...

Citeste continuarea

Comentarii

la 07.08.2017, 09:04
la 07.08.2017, 10:04
Bun!
la 07.08.2017, 19:48
la 07.08.2017, 20:51
la 07.08.2017, 21:15

Vezi toate comentariile (8)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking