Ingrediente
- 200 g tagliatele
- 2 cepe galbene
- 4 catei de usturoi
- 5-6 rosii
- 1 ardei capia
- 1 gogosar
- 50 g unt
- 250 g bacon
- 450 g legume mexicane, congelate
- apa
- sare
- piper
- frunze proaspete de busuioc
- 2 crengute de cimbru
- 1 lingura zahar
- 100 g parmezan
Mod de preparare
Tocam ceapa solzisori si usturoiul rondele si le calim in untul topit, pana cand ceapa devine translucida.
Adaugam apoi rosiile tocate in cuburi, iar peste 10-15 minute, ardeii curatati de seminte si nervuri si trecuti prin blender.
Lasam sosul sa fiarba la foc incet, pana cand scade la jumatate si pe parcursul fierberii il asezonam cu sare si condimente.
Fierbem legumele in apa clocotita cu putina sare, pentru 15 minte, apoi le scurgem, iar in apa respectiva fierbem si pastele.
Adaugam legumele fierte peste sosul de rosii si ardei, cu 5 minute inainte de a stinge focul.
Baconul, taiat in fasii subtiri il prajim separat in putin ulei, pana cand devine usor crocant, apoi il scurgem bine de grasime si il adaugam tot in sosul de rosii.
Eu am adaugat si cateva fasii de sunca presata.
Servim pastele presarate cu parmezan, alaturi de acest sos delicios.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tagliatele cu legume mexicane si bacon" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (31)
|