Tagliatele cu sos de leurda si ficatei

Postat de sufletista in Ficat
28 Mai 2019 | 2215 vizualizari
Tagliatele cu sos de leurda si ficatei

"retete pentru mese in familie" Multumesc Merisor pentru inspiratie

Ingrediente

  • 250 g tagliatele
  • 1 l apa
  • 1 lingurita sare
  • Sos de leurda
  • 1 legatura leurda
  • 50 g unt
  • 1 varf lingurita nucsoara
  • 1 varf lingurita ghimbir pudra
  • sare
  • piper
  • 2 linguri faina
  • 1 ceapa
  • 1 foaie dafin
  • 50 ml vin alb
  • 150 ml apa
  • sos ficat de pui
  • 1 kg ficat de pui
  • 100 ml ulei
  • 1 ceapa
  • 1/2 legatura leurda
  • 1 lingura dulceata de ardei iuti
  • 1 lingura bulion de casa
  • sare
  • piper
  • boia de ardei dulce
  • busuioc
  • 1 cana de apa

Mod de preparare

Ficateii ii curatam si ii punem la fiert in apa cu sare.

Calim ceapa tocata marunt cu leurda cateva secunde, adaugam dulceata si bulionul, cana de apa si lasam pe foc pana ce incepe sa fiarba, adaugam ficateii fierti.

Adaugam condimente dupa gust si lasam sa fiarba pana ce scade lichidul si se formeaza un sos.

Sos de leurda-intr-o tigaie calim ceapa in untul topit pana ce devine translucida, adaugam leurda tocata marunt, foaia de dafin, vinul si lasam sa fiarba pana ce se evapora alcoolul.

Intr-un bol amestecam faina cu apa si adaugam peste leurda, condimente dupa gust, amestecam continuu pana ce se ingroasa ca un sos.

Turnam sosul peste tagliatele fierte conform instructiunilor de pe pachet si scurse bine de apa.

Adaugam ficateii de pui deasupra si sosul daca dorim.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tagliatele cu sos de leurda si ficatei" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (11)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Tocană de ficaţei de pasăre cu legume

Postat de ela2015

Tocană de ficaţei de pasăre cu legume

Spălăm ficăţeii, îi curăţăm de pieliţe şi vinişoare şi îi punem la scurs (într-o sită deasă). Într-o tigaie adâncă încingem uleiul, adăugăm...

Citeste continuarea

Ficatei in sos de ceapa

Postat de mirela0911

Ficatei in sos de ceapa

Se tin ficateii in apa rece pentru 15-20 de minute. Se curata de pielite si alte impuritati (daca este cazul) apoi se taie in bucatele mai mici. Se dau sub jet de apa rece si se lasa sa se scurga...

Citeste continuarea

Comentarii

la 28.05.2019, 08:29
Ce bune sunt...!
la 28.05.2019, 08:34
Servesc ficatei, apropo ai cui sunt sa stiu cum ii servesc....
la 28.05.2019, 09:45
la 28.05.2019, 14:15
la 28.05.2019, 15:39
O bunătate!

Vezi toate comentariile (11)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking