Tagliatele cu sos de leurda si ficatei

Postat de sufletista in Ficat
28 Mai 2019 | 1871 vizualizari
Tagliatele cu sos de leurda si ficatei

"retete pentru mese in familie" Multumesc Merisor pentru inspiratie

Ingrediente

  • 250 g tagliatele
  • 1 l apa
  • 1 lingurita sare
  • Sos de leurda
  • 1 legatura leurda
  • 50 g unt
  • 1 varf lingurita nucsoara
  • 1 varf lingurita ghimbir pudra
  • sare
  • piper
  • 2 linguri faina
  • 1 ceapa
  • 1 foaie dafin
  • 50 ml vin alb
  • 150 ml apa
  • sos ficat de pui
  • 1 kg ficat de pui
  • 100 ml ulei
  • 1 ceapa
  • 1/2 legatura leurda
  • 1 lingura dulceata de ardei iuti
  • 1 lingura bulion de casa
  • sare
  • piper
  • boia de ardei dulce
  • busuioc
  • 1 cana de apa

Mod de preparare

Ficateii ii curatam si ii punem la fiert in apa cu sare.

Calim ceapa tocata marunt cu leurda cateva secunde, adaugam dulceata si bulionul, cana de apa si lasam pe foc pana ce incepe sa fiarba, adaugam ficateii fierti.

Adaugam condimente dupa gust si lasam sa fiarba pana ce scade lichidul si se formeaza un sos.

Sos de leurda-intr-o tigaie calim ceapa in untul topit pana ce devine translucida, adaugam leurda tocata marunt, foaia de dafin, vinul si lasam sa fiarba pana ce se evapora alcoolul.

Intr-un bol amestecam faina cu apa si adaugam peste leurda, condimente dupa gust, amestecam continuu pana ce se ingroasa ca un sos.

Turnam sosul peste tagliatele fierte conform instructiunilor de pe pachet si scurse bine de apa.

Adaugam ficateii de pui deasupra si sosul daca dorim.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tagliatele cu sos de leurda si ficatei" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (11)
Retete similare

Ficatei de pui in stil grecesc

Postat de mirela0911

Ficatei de pui in stil grecesc

Mai intai se curata ficateii de eventualele impuritati apoi se lasa cateva minute in apa rece. Se pun intr-o strecuratoare si se lasa sa se scurga de apa. Eventual se mai sterg cu prosoape...

Citeste continuarea

Cuscus cu tocanita de ficatei,inimi de pui si ciuperci

Postat de retetele_tinei

Cuscus cu tocanita de ficatei,inimi de pui si ciuperci

Am invatat de la matusa mea, ca sa oparasc ceapa inainte de a o folosi la tocanita (cel putin) ca sa iasa taria, din ea, care le unii le provoaca arsuri. Asadar, am pus apa la fiert, iar pana a...

Citeste continuarea

Comentarii

la 28.05.2019, 08:29
Ce bune sunt...!
la 28.05.2019, 08:34
Servesc ficatei, apropo ai cui sunt sa stiu cum ii servesc....
la 28.05.2019, 09:45
la 28.05.2019, 14:15
la 28.05.2019, 15:39
O bun─âtate!

Vezi toate comentariile (11)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking