Mai intai se curata usturoiul si se pune asa intreg la calit in ulei...se lasa sa se aureasca bine pe toate partile, ca uleiul sa ia aroma de la usturoi apoi se scoate si se arunca...se poate si lasa, dar eu l-am scos..
Se pun apoi ciupercile asa congelate, neaparat ca altfel vor lasa apa necesara formarii sosului.
Se lasa vreo 5 minute sa se decongeleze apoi daca sunt prea mari si daca va plac mai maruntite se scot cu o paleta si se taie mai marunt, eu asa am facut.
Se pune si ardeiul in cratita pana se maruntesc ciupercile , apoi se scoate.
Eu am ardei cumparati de aia mititei si sunt foarte iuti, asa ca nu i-am lasat decat foarte putin.
Ciupercile se pun din nou in cratita.
Se lasa la foc mai mare acum . Se pune si oala cu apa la fiert pt paste, cand fierbe se pune un praf de sare apoi se adauga pastele cu ou neaparat
Se lasa 6-7 min max. In timp ce fierb pastele, se adauga si patrunjelul verde peste ciuperci si din cand in cand se mai adauga cate un polonic de apa de pe paste, ca vor scadea.
La final, dupa ce au fiert pastele se lasa apa pe ciuperci in functie de cat sos va place....se adauga si smantana si se amesteca, apoi se pun pastele strecurate nu foarte tare, peste ciuperci.
Se pune si parmezanul ras si se amesteca foarte bine sa se formeze sosul.
Se serveste in farfurie folosindu-ne de un polonic si o furculita mare cu doua coarne. Optional se poate adauga in farfurie inca o lg-ita de smantana.