Tagliatelle cu ciuperci si afumatura

Postat de RODIMUR in Paste
14 Feb 2019 | 3124 vizualizari
Tagliatelle cu ciuperci si afumatura

Pentru că ne plac pastele, ciupercile și afumăturile, am făcut un preparat în care să le regăsim pe toate. Evident, a fost un fel principal foarte bun și relativ ușor și rapid de preparat. Această mâncare poate constitui și o masă de seară gustoasă și sățioasă...

Ingrediente

  • 150 grame de tagliatelle
  • 150 grame de kaiser afumat
  • 100 grame de ciuperci champignons
  • 1 ceapă roșie, mică
  • 4 căței de usturoi
  • 1 lingură de pastă de tomate
  • 3-4 linguri de ulei de floarea soarelui
  • sare
  • piper
  • 50 grame de cașcaval răzuit

Mod de preparare

Afumătura se feliază și se prăjește ușor în ulei suficient și la foc mic, după care se transferă în alt vas.

Se curăță ciupercile, se spală în câteva ape, se feliază și se pun la călit, în aceeași tigaie în care s-au prăjit feliile de afumătură. 

Se adaugă ceapa roșie, feliată și apoi usturoiul, tăiat mărunt.

Se adaugă 1 pahar de apă și se lasă la foc mic, acoperit, ca să se înmoaie toate legumele și să scadă lichidul.

Se adaugă o lingură de pastă de tomate, sare și piper, după care se amestecă totul și se dă din nou tigaia pe foc, până ce sosul mai scade.

 Între timp se pun pastele la fiert în apă clocotită cu sare, pentru 8-10 minute. Când sunt fierte, se strecoară de apă și se clătesc.

Se adaugă în tigaie feliile de afumătură și apoi pastele, clătite și strecurate de apă.

Se amestecă totul ușor și se răzuiește deasupra cașcavalul. Se servește imediat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tagliatelle cu ciuperci si afumatura" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (33)
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Cannelloni cu branza, nuca de cocos si dulceata de zmeura

Postat de simona72

Cannelloni cu branza, nuca de cocos si dulceata de zmeura

Ungem cu putin unt un vas termorezistent si-l tapetam cu faina. Branza de vaci o zdrobim cu furculita, adaugam un galbenus de ou, fulgii de cocos si 2 linguri zahar extra fin. Amestecam...

Citeste continuarea

Noodles cu legume si sos de soia

Postat de AlexTeacher

Noodles cu legume si sos de soia

Incepe prin a pune taiteii de orez la hidratat, in apa rece, pentru 10 minute. Procedeaza la fel si cu urechile de lemn.  Taie morcovii si ardeii batonete. Morcovii trebuie sa fie mai...

Citeste continuarea

Comentarii

la 14.02.2019, 17:08
Yammy, yammy....bunut!
la 14.02.2019, 17:10
la 14.02.2019, 17:11
Mulțumesc frumos, Lucy!
la 14.02.2019, 17:12
Diana,
la 14.02.2019, 17:20
Ne plac mult!

Vezi toate comentariile (33)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking