Tagliatelle cu dovlecel, bacon si sofran

Postat de nico15 in Paste
4 Mar 2012 | 4803 vizualizari
Tagliatelle cu dovlecel, bacon si sofran

Ingrediente

  • 2 oua
  • 6 linguri de faina cu varf
  • sare,
  • apa
  • 1 tzuchini(dovlecel de culoare verde inchis)
  • 150-200 g de bacon
  • 1 ceapa
  • 2 catei de usturoi
  • 50 g unt
  • ulei de masline
  • piper
  • sofran
  • 100 g de parmezan
  • 50 ml de smantana lichida 32%  

Mod de preparare

Pregatim aluatul de tagliatelle

amestecam ouale cu faina si sarea, incepem framantarea, daca observam ca este tare, punem putina apa la incalzit, sa fie calduta si adaugam putin, numai daca este necesar, eu nu am adaugat niciodata dar daca este prea tare se poate adauga putina apa calduta. Dupa ce a rezultat o bila de aluat il lasam 5-10 minute in relax.  Dupa aceea montam masina de presat / taiat pastele si trecem la treaba, presam faina pe blatul de lucru si aranjam un pic aluatul nostru, dupa care introducem la masina aluatul trecandu-l de mai multe ori prin masina si presarand faina dupa fiecare prelucrare pana obtinem un aluat de consistenta si grosimea dorita.

Dupa aceea trecem la taierea tagliatelelor si le punem la uscat. In acest timp ne ocupam de sosul nostru dupa cum urmeaza, intr-o tigaie adaugam unt si ulei de masline, taiem fin ceapa si usturoiul pe care le vom sota, in acest timp curatam un  tzuchini de coaja acesta trebuie sa aiba coaja verde inchis, le adaugam si pe acestea peste ceapa si usturoi, saram, piperam adaugam trei stamine de sofran si  smantana lichida lasand sa fiarba si sa se inmoaie tzuchini.

Dupa aceea trecem totul la blender  si lasam sosul rezultat in asteptare. In acest timp punem apa la fiert cu sare si un pic de ulei si lasam sa inceapa sa fiarba apa, dupa care adaugam pastele, verificam pastele acestea trebuie sa ramana al-dente, dupa care se scurg se clatesc. Intr-o tigaie punem unt si ulei de masline, taiem bacanul si il adaugam pentru a se cali, dupa care il scoatem pe servetele absorbante,  dupa aceea adaugam pastele si la final adaugam sosul, daca mai trebuie lichid mai adaugam un polonic de zeama de la fierberea tagliatellelor. Aproape cand sunt gata se adauga parmezanul.

Pentru servire se fac doua cuiburi de spaghete se adaugabaconul si se mai rade suplimentar parmezan.

 Pofta Buna

Daca ti-a placut reteta noastra "Tagliatelle cu dovlecel, bacon si sofran" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (10)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Paste cu pui si spanac

Postat de cristeena20

Paste cu pui si spanac

 Pieptul de pui se taie fasii mici si le condimentam cu sare, piper alb macinat . Intr-o tigaie aduagam ulei de masline si putin unt sa se incalzeasca si adaugam cateii de usturoi zdrobiti....

Citeste continuarea

Paste cu carne tocata, la cuptor -pasta al forno

Postat de mihaelar63

Paste cu carne tocata, la cuptor -pasta al forno

Fierbeti pastele in apa cu sare, respectand timpul indicat pe ambalaj. Ceapa si usturoiul se toaca marunt si se soteaza usor in ulei. Adaugati carnea de porc si amestecati cateva minute...

Citeste continuarea

Comentarii

la 04.03.2012, 22:58
Cred ca sunt tare gustoase
la 04.03.2012, 23:02
bine mai arata
la 05.03.2012, 00:03
mai tu dai recital azi de retete bune . mai joaca-te insa putin cu aparatul foto, vezi in ce pozitii nu mai face blur asa, ca e pacat sa nu vii si cu poze un picut mai bune . PS - am primit mesajul, multumesc.
la 05.03.2012, 05:34
la 05.03.2012, 07:45
Place

Vezi toate comentariile (10)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking