Tagliatelle cu hribi, ton si gorgonzola

Postat de rocsi_1612 in Paste
15 Mai 2019 | 3070 vizualizari
Tagliatelle cu hribi, ton si gorgonzola

"Retete pentru mese in familie" Cea mai cea reteteta de paste pregatita pana acum, asa au zis ai mei! Asa ca nu ma lungesc prea mult, scriu reteta ca poate va place, poate va incanta si o incercati cat mai curand!

Ingrediente

  • 150 gr hribi decongelati
  • 150 gr ton in suc propriu
  • 1 ceapa mica
  • 1 catel de usturoi
  • 100 gr gorgonzola dolce
  • 200 ml smantana de gatit
  • 150 gr tagliatelle
  • 1 lingura ulei de rapita (masline)
  • sare
  • piper
  • cimbrisor uscat
  • 1 lingura parmezan ras
  • patrunjel verde

Mod de preparare

Intr-o cratita mai mare puneti apa, sare, o transferati pe foc. Cand apa incepe sa clocoteasca, adaugati pastele, le lasati sa fiarba la foc potrivit, atat cat scrie pe ambalaj. Intre timp pregatiti sosul. Hribii decongelati ii taiati bucati potrivite.

Tonul il desfaceti si scurgeti tot lichidul, il maruntiti usor cu o furculita. Ceapa curatata o tocati marunt, usturoiul curatat il taiati pe jumatate.

Incingeti o tigaie, puneti uleiul de rapita, ceapa, usturoiul si hribii. Sotati totul la foc potrivit, cand scade lichidul mai adaugati apa calduta, pana ceapa este bine patrunsa. Adaugati tonul maruntit, sare, piper si cimbrisorul.  Usturoiul il indepartati. Amestecati bine, apoi turnati smantana lichida si jumatate din cantitatea de gorgonzola, taiata bucatele. Presarati si parmezanul. Amestecati bine si cand sosul incepe sa clocoteasca, incorporati pastele scurse de apa si dati focul mai mic. Mai lasati totul 1-2 minute pe foc, nu mai mult. Stingeti focul, puneti restul de gorgonzola taiata, din loc in loc si lasati sa se topeasca.

Presarati patrunjel verde, tocat, deasupra, apoi serviti.

Sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tagliatelle cu hribi, ton si gorgonzola" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (17)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Paste cu peste si mozzarella

Postat de caroline

Paste cu peste si mozzarella

Intr-o tigaie, punem uleiul de masline si usturoiul curatat de coaja si lasat intreg. Cand usturoiul si-a schimbat culoarea, il indepartam din tigaie. Adaugam tonul scurs de uleiul din conserva...

Citeste continuarea

Paste cu ton gratinate

Postat de cristeena20

Paste cu ton gratinate

Fierbem pastele in apa cu sare si putin ulei ; le strecuram si le stropim cu putin ulei de masline. Intr-o tigaie calim 2 catei de usturoi cu ciupercile scurse si feliate si adaugam crenvustii...

Citeste continuarea

Comentarii

la 15.05.2019, 19:44
Delicioase! Imi place combinatia!
la 15.05.2019, 19:52
Imi place cum arata, chiar daca eu nu-s prea fana......
la 15.05.2019, 19:55
Pe astea le-am mancat si eu )) mor de pofta!
la 15.05.2019, 19:56
la 15.05.2019, 20:17
imi plac pastele

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking