Tagliatelle cu sos de branza cu ciuperci si jumeri

Postat de paprikaandcinnamon in Paste
24 Oct 2015 | 1848 vizualizari
Tagliatelle cu sos de branza cu ciuperci si jumeri

Astazi am avut pofta de paste si cum sunt mare iubitoare de lactate era si normal sa fac paste cu sos de branza.

Ingrediente

  • Tagliatelle (pentru 4 portii)
  • 200g branza topita (eu am folosit cuburi de 100g de la hochland, varianta cu smantana)
  • 500g ciuperci champignon proaspete (sau o conserva mare de ciuperci)
  • 1/2 cana lapte
  • 200g smantana 12%
  • 50g telemea sarata (optional)
  • 50g jumeri

Mod de preparare

Prima data se fierb ciupercutele. Daca nu vreti sa pierdeti vremea fierband ciuperci puteti folosi ciuperci din conserva. Eu prefer sa le fierb dupa ce am dat peste 2 borcane cu ciuperci care erau fermentate.

Dupa ce s-au fiert ciupercile, punem intr-un vas apa la fiert pentru tagliatelle. Cand da apa in clocot punem pastele la fiert si le lasam conform instructiunilor.

Tocam ciupercile nu foarte marunt.

Punem pe foc vasul in care vom face sosul (de preferat sa fie teflonat pentru ca nu se lipeste branza de el). Eu am folosit woc-ul pentru ca e teflonat si imi place ca sa face mancarea usor in el.

Punem in vas branza topita si laptele si amestecam pana ce se optione o pasta omogena.

Adaugam ciupercutele, smantana si telemeaua si amestecam.

Cand sosul s-a omogenizat, il luam de pe foc.

Dupa ce s-au fiert pastele, le scurgem si le adaugam peste sos.

Se servesc cu cateva bucatele de jumeri pe deasupra.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tagliatelle cu sos de branza cu ciuperci si jumeri" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (0)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Macaroane in stil american

Postat de RuxyRux

Macaroane in stil american

V-am fotografiat tipul de macaroane, de cascaval si branza pentru ca vreau sa va iasa exact cum mi-au iesit mie. Macaroanele se fierb  in apa cu sare dupa indicatia de pe  ambalaj( in...

Citeste continuarea

Fettuccine cu rosii si carnati

Postat de caroline

Fettuccine cu rosii si carnati

Carnatii ii curatam de pielita ,punem carnea intr-o farfurie si o maruntim cu ajutorul unei furculite.  Intr-o tigaie punem putin ulei si prajim carnea de carnati .Amestecam bine,presaram...

Citeste continuarea

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking