Tagliatelle cu sos de rosii si muschiulet de porc, gratinate

Postat de rocsi_1612 in Paste
2 Aug 2019 | 700 vizualizari
Tagliatelle cu sos de rosii si muschiulet de porc, gratinate

Aceste paste le-am pregatit in week-end! Aveam in plan sa fac niste paste, dar nu stiam cum, aveam si un muschiulet de porc in frigider si ma tot gandeam ce sa fac cu el. Asa ca m-am gandit eu sa combin cele doua, ca sa rezulte un preparat mai consistent, dar in acelasi timp foarte bun. Este potrivit pentru pranz, cina si pot fi folosi orice tip de paste. Pe noi ne-au incantat aceste paste si de acum vor intra in meniul meu, pentru a le pregati mai des!

Ingrediente

  • 1 muschiulet de porc
  • 250 gr tagliatelle
  • 500 gr pasata de rosii
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 1 catel de usturoi
  • 150 gr mozzarella
  • 2 linguri parmezan ras
  • sare
  • piper
  • boia de ardei dulce
  • busuioc uscat
  • 1 lingurita ierburi de Provence
  • 1/2 lingurita praf de usturoi
  • 3 linguri ulei

Mod de preparare

Spalati muschiuletul de porc, il stergeti cu niste servetele. Il taiati felii subtirele, apoi il condimentati cu sare, piper, boia de ardei dulce, busuioc si praful de usturoi. Incingeti o tigaie, puneti o lingura de ulei. Asezati bucatile de carne si le rumeniti pe ambele parti. Cand sunt gata, le scoateti pe un platou. Le lasati 5 minute sa se racoreasca, apoi le taiati bucati pe lung. Intr-o oala puneti apa cu sare. O transferati pe foc, iar cand incepe sa clocoteasca apa, dati drumul pastelor. Le fierbeti cam 8-10 minute. Intre timp, pregatiti sosul. Curatati ceapa o tocati marunt, iar morcovul il decojiti si il dati pe razatoarea mica. Usturoiul curatat il zdrobiti usor cu lama cutitului. Intr-o tigaie puneti doua linguri de ulei, ceapa, morcovul si usturoiul. Le innabusiti 2-3 minute la foc potrivit, apoi mai puneti cate putina apa, pana ceapa este bine patrunsa. Adaugati pasata de rosii, sare, piper, ierburile de provence. Amestecati bine, lasati sa fiarba 2-3 minute sosul. Dupa acest timp, scoateti usturoiul, adaugati pastele fierte si scurse de apa. Amestecati usor cu sosul, incorporati si bucatile de carne. Acum amestecati totul si mai lasati circa 1 minut pe foc. Luati tigaia de pe foc, rasturnati pastele intr-un vas de ceramica. Mozzarella, o taiati cubulete si o puneti peste paste, iar deasupra presarati si parmezanul ras. Introduceti pastele in cuptorul incins, la 190 de grade, pentru 10-15 minute, cat sa se topeasca branza. Le scoateti din cuptor cand sunt gata, la lasati putin sa se racoreasca, apoi le puteti servi. Pofta buna! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tagliatelle cu sos de rosii si muschiulet de porc, gratinate" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (19)
Retete similare

Laste cu branza si ceapa verde

Postat de mihaelar63

Laste cu branza si ceapa verde

Spalati si taiati rondele ceapa verde . Feliati ceaafa afumata. Puneti cefa la prajit intr-o tigaie teflonata-Wok- incapatoare . Pentru rapiditate infierbantati 1 l apa...

Citeste continuarea

Tagliatelle cu chiftele

Postat de Meea

Tagliatelle cu chiftele

Incepem cu pregatitul chiftelelor: amestecam bine intr-un bol toate ingredientele. Luam cu o lingurita carne din bol si formam mingiute cu mainile unse cu ulei. In uleiul incins punem...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

la 02.08.2019, 10:34
bune bune
la 02.08.2019, 11:06
Imi plac mult pastele combinate asa. Ies foarte gustoase.
la 02.08.2019, 11:55
Foarte bune!
la 02.08.2019, 12:09
O mâncărică bună...!
la 02.08.2019, 13:03
bune si consistente.

Vezi toate comentariile (19)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Fructe de mare
Slow Cooker
Retete diabetici
Multicooking