Ingrediente
- 1 muschiulet de porc
- 250 gr tagliatelle
- 500 gr pasata de rosii
- 1 ceapa
- 1 morcov
- 1 catel de usturoi
- 150 gr mozzarella
- 2 linguri parmezan ras
- sare
- piper
- boia de ardei dulce
- busuioc uscat
- 1 lingurita ierburi de Provence
- 1/2 lingurita praf de usturoi
- 3 linguri ulei
Mod de preparare
Spalati muschiuletul de porc, il stergeti cu niste servetele. Il taiati felii subtirele, apoi il condimentati cu sare, piper, boia de ardei dulce, busuioc si praful de usturoi. Incingeti o tigaie, puneti o lingura de ulei. Asezati bucatile de carne si le rumeniti pe ambele parti. Cand sunt gata, le scoateti pe un platou. Le lasati 5 minute sa se racoreasca, apoi le taiati bucati pe lung. Intr-o oala puneti apa cu sare. O transferati pe foc, iar cand incepe sa clocoteasca apa, dati drumul pastelor. Le fierbeti cam 8-10 minute. Intre timp, pregatiti sosul. Curatati ceapa o tocati marunt, iar morcovul il decojiti si il dati pe razatoarea mica. Usturoiul curatat il zdrobiti usor cu lama cutitului. Intr-o tigaie puneti doua linguri de ulei, ceapa, morcovul si usturoiul. Le innabusiti 2-3 minute la foc potrivit, apoi mai puneti cate putina apa, pana ceapa este bine patrunsa. Adaugati pasata de rosii, sare, piper, ierburile de provence. Amestecati bine, lasati sa fiarba 2-3 minute sosul. Dupa acest timp, scoateti usturoiul, adaugati pastele fierte si scurse de apa. Amestecati usor cu sosul, incorporati si bucatile de carne. Acum amestecati totul si mai lasati circa 1 minut pe foc. Luati tigaia de pe foc, rasturnati pastele intr-un vas de ceramica. Mozzarella, o taiati cubulete si o puneti peste paste, iar deasupra presarati si parmezanul ras. Introduceti pastele in cuptorul incins, la 190 de grade, pentru 10-15 minute, cat sa se topeasca branza. Le scoateti din cuptor cand sunt gata, la lasati putin sa se racoreasca, apoi le puteti servi. Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tagliatelle cu sos de rosii si muschiulet de porc, gratinate" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (19)
|