M-am inspirat de la o reteta frantuzeasca - vezi aici
Pastele de casa cu sfecla rosie sunt o premieră si pentru mine - resultatul este foarte bun si original.
Nu este insa chiar ușor de facut, trebuie să fainam bine aluatul caci este foarte lipicios.
Pregătiți Tagliatelle:
Dati sfecla pe razatoarea cea mica.
Se pun toate ingredientele in vasul Kitchenaid, se amesteca la viteza 2.
Cand aluatul incepe sa se formeze schimbam ustensila si petrim 5-8 minute.
Daca este nevoie adaugam un pic de făină (30-50 grame).
Scoatem aluatul, il filmam si-l punem la rece pentru 1 ora.
Făinăm bine suprafața de lucru si framantam aluatul un pic. Impartim aluatul in 3.
Fainam si incepem sa-l introducem in aparatul de paste -pozitia 1.
Foaia obtinuta o fainam, o impaturim in 4 si o introducem din nou. Repetam operatia.
Cand avem o foaie neteda schimbam la pozitia 2, o trecem prin aparat, apoi punem pozitia 3.......pana la 4.
Fainam foaia de fiecare data.
Punem foaia subtire obtinuta pe un prosop curat.
Repetam procedura cu tot aluatul.
Schimbam modulul, punem cel pentru tagliatelle.
Trecem benzile prin modul si tăiem foile in tagliatelle.
Le punem la uscat bine separate pe un prosop curat.
Presaram faina deasupra.
Pregătiți sosul:
Dati sfecla pe razatoarea cea mica.
Intr-o cratita punem ricotta, sfecla și smântâna.
Adaugăm sare și piper și amestecăm bine pana cand amestecul devine cremos.
Dacă este prea gros adăugați un pic de lapte.
Puneti la fiert tagliatellele în multă apă clocotită cu sare.
Se toarnă un pic de ulei pentru a preveni lipirea lor.
Gatiti timp de 3-4 minute sau până când pastele se ridica bine la suprafata.
Scurgeti pastele, puneti in farfurie, se pune deasupra sosul, se amesteca.
Se decoreaza cu seminte de mac si se serveste imediat.
Poftă bună !!!!