Tagliatelle de casa cu sfeclă roșie și ricotta

Postat de ctlina in Paste
25 Oct 2015 | 2991 vizualizari
Tagliatelle de casa cu sfeclă roșie și ricotta

De ce o reteta roz? Pentru campania de preventie impotriva cancerului de san. Din 1985, luna octombrie este colorată roz:, este luna de informare si prevenire a cancerului mamar. Aceasta boala grava este frecventa la femeile in varsta de peste 50 de ani, insa nici restul nu sunt pe deplin ferite de pericol. Pune-ti sanatatea pe primul loc si fa un control de rutina pentru a te asigura ca nu ai niciun fel de problema. In plus, fii solidara cu milioanele de femei din lume care sufera de aceasta afectiune si implica-te in campaniile de preventie a cancerului mamar.

Ingrediente

Pentru paste:

  • 2 oua mari
  • 70 g sfeclă fiarta
  • 1 praf de sare
  • 250-300 g de făină (am pus faina normala- făină de grâu T65 în reteta originala)
  • 1 lingura de ulei de masline
  • piper

Pentru sos:

  • 50 g sfeclă roșie fiarta
  • 2 linguri ricotta
  • 2 linguri smântână lichida
  • sare și piper
  • seminte de mac pentru decor

Mod de preparare

M-am inspirat de la o reteta frantuzeasca - vezi aici

Pastele de casa cu sfecla rosie sunt o premieră si pentru mine - resultatul este foarte bun si original.

Nu este insa chiar ușor de facut, trebuie să fainam bine aluatul caci este foarte lipicios.

Pregătiți Tagliatelle:

Dati sfecla pe razatoarea cea mica.

Se pun toate ingredientele in vasul Kitchenaid, se amesteca la viteza 2.

Cand aluatul incepe sa se formeze schimbam ustensila si petrim 5-8 minute.

Daca este nevoie adaugam un pic de făină (30-50 grame).

Scoatem aluatul, il filmam si-l punem la rece pentru 1 ora.

Făinăm bine suprafața de lucru si framantam aluatul un pic. Impartim aluatul in 3.

Fainam si incepem sa-l introducem in aparatul de paste -pozitia 1.

Foaia obtinuta o fainam, o impaturim in 4 si o introducem din nou. Repetam operatia.

Cand avem o foaie neteda schimbam la pozitia 2, o trecem prin aparat, apoi punem pozitia 3.......pana la 4.

Fainam foaia de fiecare data.

Punem foaia subtire obtinuta pe un prosop curat.

Repetam procedura cu tot aluatul.

Schimbam modulul, punem cel pentru tagliatelle.

Trecem benzile prin modul si tăiem foile in tagliatelle.

Le punem la uscat bine separate pe un prosop curat.

Presaram faina deasupra.

Pregătiți sosul:

Dati sfecla pe razatoarea cea mica.

Intr-o cratita punem ricotta, sfecla și smântâna.

Adaugăm sare și piper și amestecăm bine pana cand amestecul devine cremos.

Dacă este prea gros adăugați un pic de lapte. 

Puneti la fiert tagliatellele în multă apă clocotită cu sare.

Se toarnă un pic de ulei pentru a preveni lipirea lor.

Gatiti timp de 3-4 minute sau până când pastele se ridica bine la suprafata. 

Scurgeti pastele, puneti in farfurie, se pune deasupra sosul, se amesteca.

 

Se decoreaza cu seminte de mac si se serveste imediat.

Poftă bună !!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tagliatelle de casa cu sfeclă roșie și ricotta" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (14)
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Taitei de casa

Postat de RODIMUR

Taitei de casa

   Se face un aluat consistent și elastic din făină, ouă, sare și apă. Se porționează aluatul în funcție de mărimea planșetei pe care veți întinde foile. Se...

Citeste continuarea

Salată de paste cu păstrăv afumat şi sos de roşii

Postat de ela2015

Salată de paste cu păstrăv afumat şi sos de roşii

Fierbem pastele în apă clocotită cu un praf de sare (conform timpului de pe ambalaj). Le scurgem şi le clătim prin 3-4 jeturi de apă rece. Într-un vas încăpător punem...

Citeste continuarea

Comentarii

la 25.10.2015, 16:59
la 25.10.2015, 17:01
bune!
la 25.10.2015, 17:41
la 25.10.2015, 17:42
Superrr
la 25.10.2015, 18:31
Bravo!!

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking