Ingrediente
- 250g tagliatelle (de obicei se folosesc Penne, insa eu nu am avut ;))
- 250ml smantana lichida
- 100g Mozzarela Gourmet
- 100g Camembert sau Brie
- 100g Gorgonzola (blue cheese)
- 3 triunghiuri de branza topita
- parmezan ras
- 1 lingurita de unt
Mod de preparare
Intr-o oala, puneti apa cu putina sare si un strop de ulei de masline, si fierbeti pastele pentru 6-10min (in functie de indicatiile de pe cutie). Intr-o tigaie incinsa, topiti putin unt si adaugati apoi smantana lichida. Lasati-o putin sa fiarba, si adaugati apoi restul branzelor: Camembert, Gorgonzola, Mozzarela Gourmet, si branza topita (eu am folosit Apetito, pentru ca are o textura mai moale si este foarte cremoasa), si amestecati pana ce acestea se topesc. Asezonati sosul cu sare si piper. Cand pastele s-au fiert, scurgeti-le de apa si adaugati-le in tigaie peste sos, amestecand continuu. Opriti focul si lasati pastele in sos pentru cateva minute pentru a se imbiba bine.
Se servesc calde, cu parmezan ras din belsug.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tagliatelle quatro formaggi" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (7)
|