Taietei de casa bicolori cu ficatei de pui cu ceapa

Postat de Anastasia in Ficat
10 Ian 2011 | 5385 vizualizari
Taietei de casa bicolori cu ficatei de pui cu ceapa

Ingrediente

  • Pentru taietei :
  • 4 oua
  • 450 gr faina
  • 4 linguri ulei
  • 2 lte rase sare
  • 2 lg apa
  • pentru portia portocalie:
  • 2 lte rase boia dulce
  • 2 lte rase kurcuma
  • 1/2 lta curry ( optional )
  • pentru portia verde:
  • un manunchi de frunze de patrunjel sau busuioc la alegere, le macinati bine de tot cu blenderul sau intr-un mojar
  •  Pentru ficatei :
  • 500 gr. ficatei
  • 1 cana de lapte
  • 2 cepe mari cat pumnul
  • 1/2 lingurita cimbru uscat (sau cateva frunzulite cimbru proaspat)
  • 1/2 lta rozmarin ( optinal )
  • 1/2 lingurita piper
  • 1 lg rasa boia
  • sare dupa gust 
  • 40 gr unt
  • 2 linguri ulei
 

Mod de preparare

Taietei de casa 

Se amesteca in bolul de la blender, sau intr-o cratita incapatoare cu un tel ingredientele lichide, le impartiti in jumatate fiecare culoare de taietei este calculata din 2 oua si restul ingredientelor inpartite la 2 .

Dupa ce ati amestecat lichidele adaugati in ele mirodemiile care vor da culoarea necesara, cerneti cate putin din faina prevazuta dupa calcule si amestecati cu un tel sau cu o spatula de lemn si incorporati cate putin de ficare data, amestecand pana cand simtiti ca nu ve-ti mai putea amesteca cu telul, puneti mainutele voaste muncitoare in functie :)) si incorporati toata faina ramasa, framnatati aluatul pana obtineti o coca compacta si lucioasa, o infasurati intr-o folie sau un pachet de plastic pentru 10 minute ca se inmoaie aluatul.

Desfaceti una din  partile de aluat si o intindeti pe un plan de lucru cu grosimea de 1~1,5 mm, intindeti si a doua parte de aluat la fel de gros, incercand sa le faceti de aceeasi dimensiune si forma, ungeti foaia obtinuta cu putina apa, le suprapuneti si mai citoriti putin ca sa se lipeasca intre ele.

Le taiati cu cutitul pentru taietei zimtat si le lasati sa se usuce pe un platou infainat putin, ca sa nu sa se lipeasca intre ele, le fierbeti in apa clocotita cu sare cateva minute pana devin al dente, daca sant proaspat preparate fierb foarte repede circa 4 este suficient, daca au stat cateva zile si sant uscate bine le fierbeti cel mult 8 minute, dupa uscare la aer deschis acoperite cu o hartie de copt le puteti pastra un timp destul de indelungat intr-o cutie inchisa ermetic.

Ficatei cu cepa la tigaie:

Intr-o tigaie incalziti untul cu uleiul, puneti ceapa taiata pestisor cu ficatelul spalat si inmuiat in prealabil pentru 30 de minute in lapte  cat il cuprinde dupa care sa-l scurgeti bine intr-o strecuratoare si prajiti la foc iute, straduitiva sa nu amestecati prea des  cu spatula, doar sa scuturati tigaia in asa fel, intorcand ficatul si ceapa pe alta parte daca nu aveti indamanare puteti sa-i intoarceti unul cate unul si sa-i prajiti circa 3 minute pe fiecare parte pana cand prinde o culoare aurie.

Amestecati intr-o cana cam de 400 ml apa, sarea cu mirodeniile si le turnati peste ficat, puneti capacul la tigaie si mai fierbeti 2,3 minute.

Puteti pune in apa cu mirodeniile si o lingurita de bulion de rosii si 3 catei de usturoi pisati depinde si de gust, mie mi-a placut ambele variante :)

Pofta buna !!!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Taietei de casa bicolori cu ficatei de pui cu ceapa" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (19)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Pate de casa, din ficat de pui

Postat de merisor67

Pate de casa, din ficat de pui

Eu am avut supa de pui facuta cu o zi inainte. Punem 1 litru de apa la fiert, iar cand atinge punctul de fierbere, scufundam ficatul in apa, mai lasam 2-3 minute si scurgem apa, apoi clatim...

Citeste continuarea

Ficatei de pui cu mazare verde

Postat de mihaelar63

Ficatei de pui cu mazare verde

Legumele se curata si se spala. Morcovul si usturoiul se taie rondele. Ardeiul se taie cubulete. Ceapa se toaca marunt. Ficateii de pui se curata de pelite si se spala cu apa...

Citeste continuarea

Comentarii

la 10.01.2011, 16:26
Imi place!
la 10.01.2011, 16:31
mmm, ce bunatate
la 10.01.2011, 16:37
bun bun
la 10.01.2011, 16:42
şi mie-mi place
la 10.01.2011, 16:55
hmm ce bun!

Vezi toate comentariile (19)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking