Pappardelle cu ragu de iepure

Postat de alice_ciobanu in Mancaruri cu carne
10 Oct 2011 | 6203 vizualizari
Pappardelle cu ragu de iepure

Am descoperit in paginile cartii Bucataria lumii o interesanta reteta italiana din regiunea Emilia-Romagna: Pappardelle cu ragu de iepure. Puteti folosi iepure de camp, daca va place carnea mai tare si mai aromata, dar eu folosesc frecvent iepure de casa, pentru ca ai mei socri, cresc din cand in cand. Mi-a placut combinatia, mai ales ca fse folosesc si pappardelle praspete, home made, cu masina tocmai primita cadou de la fini (multumesc Klara si Mihai!)

Ingrediente

  • 3 linguri ulei de masline
  • pulpe de la un iepure de casa
  • 2 catei de usturoi
  • 1 morcov
  • 75 gr kaiser
  • 1 lingurita ienibahar sfarimat usor
  • 1 lingurita rozmarin
  • 1 lingurita cimbru
  • 1/2 lingurita fenicul
  • 250 ml vin rosu
  • 2-3 linguri pasta tomate
  • 300 ml supa de pui
  • 1 lingura mustar
  • sare si piper
  • 300 gr pappardelle sau tagliatelle proaspete (voi reveni cu reteta)

Mod de preparare

Astfel ca incingeti intr-o cratita uleiul de masline si puneti pulpele de iepure taiate in bucati mari si prajiti-le pe toate partile pana se rumenesc, cam 2-3 minute pe fiecare parte.

Scoateti-le pe un platou cald si puneti in tigaie usturoiul, cepele si morcovul, toate tocate marunt. Prajitit-le la foc mare 2-3 minute, apoi adaugati kaiserul si continuati sa le prajiti la foc mic, pana se patrund. adaugati apoi ienibaharul, cimbru, feniculul, rozmarinul si bucatile de iepure.

Turnati vinul si pasta de tomate, asezonati cu sare si piper si lasati sa clocoteasca pana ce scade lichidul aproape de jumatate. turnati supa si mustarul si lasati la foc mic, 30 minute, pana ce carnea se fragezeste. Scoateti apoi bucatile de iepure si dezosati-le. Dupa care le puneti din nou in sos.

Cand e aproape gata de srevire puneti pe foc o oala cu apa sarata si fierbeti pappardellele/tagliatellele usor al dente.

Cand sunt gata le scurgeti si le adaugati in sos, asigurandu-va ca sunt acoperite bine de sos. lasati cateva minute dupa care serviti cu patrunjel tocat. Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pappardelle cu ragu de iepure" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (19)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Tocanita dietetica cu pulpe de pui dezosate in vas Zepter

Postat de camelia75

Tocanita dietetica cu pulpe de pui dezosate in vas Zepter

1.Spalati bine pulpele,apoi le condimentati cu sare si piper. 2.In vasul Zepter puneti uleiul de masline,apoi asezati pulpele de pui si acoperiti cu capacul.Focul sa fie mic.Cand acul...

Citeste continuarea

Musaca de cartofi

Postat de cristeena20

Musaca de cartofi

Pentru sos tocam ceapa marunt cu robotul impreuna cu usturoiul. O punem la calit cu ulei de masline si cand devine sticloasa adaugam carnea tocata. Amestecam si lasam sa se friga putin. Punem...

Citeste continuarea

Comentarii

la 10.10.2011, 09:57
buna
la 10.10.2011, 10:14
de vis arata dar cred ca merge si cu altfel de carne
la 10.10.2011, 10:21
da, merge si cu carne de pui, porc sau mistret.
dar atunci nu mai e chiar acelasi lucru.
pup
la 10.10.2011, 10:36
Alice,sunt convinsa ca nu-i acelasi lucru eu n-am mancat niciodata carne de iepure,cred totusi ca l-as prefera pe cel de casa
la 10.10.2011, 10:40
Uuuuuuuuuuuuuuuuu , ce mi-ar mai placea un iepure la ceaun ... ca atunci cand eram tanara c-am fost si asa , nu ca acum n-as fi , dar nu mai suport sa-i cresc si sa-i sacrific , doar daca asa gasi unul de gata

Vezi toate comentariile (19)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking