Ingrediente
- 100 g taitei lati
- un ardei kapia
- un morcov
- un catel de usturoi
- 10 ciuperci
- o lingurita pasta de ghimbir cu ceapa verde
- 1/2 lingurita sambal oelek
- 100 gr varza alba
- 1 lingurita sos de soia
- 1/2 lingurita ulei de susan
- 1-2 linguri de ulei
- 1 lingurita seminte de susan
Mod de preparare
Punem apa la fiert,in care adaugam o jumatate de lingurita de sare. Cand apa incepe sa clocoteasca adaugam pastele si le fierbem al dente. Nu le fierbem mai mult,fiindca vor fi putin prajite cu legumele si se vor inmuia prea mult.Dupa ce s-au fiert ,le clatim cu apa rece ca sa oprim procesul de gatire si le lasam sa se scurga.
Taiem ardeiul in rondele. Morcovul il taiem in betigase,iar varza in fasii subtiri. Taiem in bucatele usturoiul.
Punem o tigaie pe foc si cand s-a infierbantat adaugam uleiul (dar nu cel de susan).
Adaugam pe rand morcovul,varza,ciupercile,ardeiul si usturoiul.
Le calim 2 minute si adaugam pasta de ghimbir si sambal oelek-ul. Amestecam.
Adaugam taiteii,amestecam si lasam sa se incalzeazca.
Punem sosul de soia si uleiul de susan,amestecam si luam de pe foc. Nu lasam mai mult pe foc,uleiul de susan isi va pierde aroma.
Punem in farfurie si presaram semintele de susan inainte de a servi.
Daca ti-a placut reteta noastra "Taitei asiatici" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (20)
|