Ingrediente
- Am folosit pentru sos:
- 1 ceapa mica
- 3 catei de usturoi
- 1 lingurita crema de otet balsamic
- sos soia (depinde cat vreti sa fie de sarat,se poate inlocui si cu sare)
- 2 lingurite ulei de rapita
- 2 ardei iuti mai mici
- Pentru taiteii chinezesti am folosit:
- 1 punga taitei chinezesti cu ou
- legume chinezesti congelate
- ulei de susan
- 6 pulpe fara os
Mod de preparare
Ingredientele pentru sos le-am taiat in bucati mai mici si le-am bagat la blender, le-am amestecat bine,apoi am pus sosul obtinut intr-o tava de yena,am asezat in el pulpele de pui si am dat totul la cuptor pana cand pulpele s-au gatit complet.Din cand in cand am mai deschis cuptorul si am pus cu o lingura sos peste pulpe.
Am pus o oala cu apa si sare la foc,cand apa a clocotit am pus legumele in ea si le-am lasat sa fiarba 8 minute conform indicatiilor de pe ambalaj,apoi am stins focul si am pus in aceeasi apa taiteii care au stat acolo 4 minute fara ca focul sa mai fie pornit.
Am scurs apoi de apa taiteii si legumele,am adaugat ulei de susan si i-am servit ca si garnitura pentru pulpele de pui in sos piri piri.Un deliciu,si o masa usoara pentru cina.
Pofta mare!
Daca ti-a placut reteta noastra "Pui piri piri cu taitei chinezesti" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (18)
|