Ingrediente
- Avem nevoie de :
- cateva bucati de pui (eu am pus aripioare si pulpa de pui ) ,
- 100 grame de bambus,
- un morcov taiat patrate,
- o jumatate de dovlecel taiat patrate,
- 2 champinioane negre chinezesti,
- o lingura ulei de masline ,
- ghimbir,
- o lingura de sos de soia,
- o lingura de sos dulce acrisor,
- un varf de cutit de pasta de ardei iute,
- sare,
- piper
Mod de preparare
Pregatim legumele si le taiem patrate . Punem un wok la incins si adaugam uleiul la incins.Punem bucatile de carne si condimentam cu sare si piper si lasam sa se rumeneasca putin acoperite cu capac. Dupa cateva minute adaugam bambusul, ciupercile si morcovul, adaugam sosul de soia, ghimbirul si o canita de apa si lasam la foc mic.
Dupa vreo 10 minute adaugam dovlecelul, sosul dulce acrisor, pasta de ardei iute si mai punem putin ghimbir pudra. Lasam cateva minute sa scada apa si sa se faca dovlecelul, legumele trebuie sa fie al dente nu trebuie sa fie prea facute. Se serveste fierbinte cu orez sau paste de orez .
A fost execelenta, aromata si lejera o explozie de culoare si arome asa cum este intotdeauna bucataria chinezeasca .
Daca ti-a placut reteta noastra "Pui cu bambus si legume aromate" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (26)
|