Pui cu bambus si legume aromate

Postat de Sylvia in Pui
25 Iun 2010 | 10346 vizualizari
Pui cu bambus si legume aromate

Pentru ca a trecut ceva vreme de cand nu am facut mancare chinezeasca asa ca am incropit ceva rapid cu ce aveam prin casa.

Ingrediente

  • Avem nevoie de :
  • cateva bucati de pui (eu am pus aripioare si pulpa de pui ) ,
  • 100 grame de bambus,
  • un morcov taiat patrate,
  • o jumatate de dovlecel taiat patrate, 
  • 2 champinioane negre chinezesti,
  • o lingura ulei de masline ,
  • ghimbir,
  • o lingura de sos de soia,
  • o lingura de sos dulce acrisor,
  • un varf de cutit de pasta de ardei iute,
  • sare,
  • piper

Mod de preparare

 Pregatim legumele si le taiem  patrate .  Punem  un wok la incins si  adaugam  uleiul la incins.Punem bucatile de carne si condimentam cu sare si piper si lasam sa se rumeneasca putin acoperite cu capac. Dupa cateva minute adaugam bambusul, ciupercile si morcovul, adaugam sosul de soia, ghimbirul si o canita de apa si lasam la foc mic.

  Dupa vreo 10 minute adaugam dovlecelul,  sosul dulce acrisor, pasta de ardei iute  si mai punem putin ghimbir pudra. Lasam cateva minute sa scada apa  si sa se faca dovlecelul, legumele trebuie sa fie al dente nu  trebuie sa fie prea facute.  Se serveste fierbinte cu orez sau paste de orez .

    A fost execelenta, aromata si lejera o explozie de culoare si arome asa cum este intotdeauna  bucataria chinezeasca .

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui cu bambus si legume aromate" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (26)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Piept de pui cu cartofi la tigaie

Postat de rocsi_1612

Piept de pui cu cartofi la tigaie

Pieptul de pui il spalam, il tamponam cu un servet de bucatarie si il taiem bucati potrivite. Ardeiul kapia il curatam de seminte si il taiem fasii pe lung. Ceapa o curatam si o tocam marunt....

Citeste continuarea

Copanele si aripioare de pui crocante

Postat de Dya

Copanele si aripioare de pui crocante

Spargem cele doua oua intr-un bol, adaugam sare si piper dupa gust si le amestecam usor cu o furculita. Trecem aripioarele si copanelele prin oul batut si apoi prin malai. Le asezam intr-o...

Citeste continuarea

Comentarii

la 25.06.2010, 11:59
Am facut ceva rapid ceva de mancare in timp ce fac bagajele pt vacanta va invit la masa
la 25.06.2010, 12:08
prima venita...prima servita??...ce bine arata...vacanta placuta...unde mergeti in vacanta?
la 25.06.2010, 12:33
vacanta placuta sylvia,iar prezeantareaca de fiecare data superba 5 furcu
la 25.06.2010, 12:37
Frumoasa prezentarea, buna mancarea Vacanta placuta !
la 25.06.2010, 13:06
vacanta placuta sylvia!!!!!sa te gandesti si la noi

Vezi toate comentariile (26)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking