Taitei de casa

Postat de Dea_Dea in Paste
1 Mai 2013 | 4717 vizualizari
Taitei de casa

Este o reteta de la bunica mea, pe care m-a invatat sa o fac . Sunt taiati din cutit si intinsi cu sucitoarea.

Ingrediente

  • 4 oua
  • un praf de sare
  • faina cat cuprinde

Mod de preparare

Ouale se pun in castron , se pune sarea, 4 linguri de faina, si se omogenizeaza bine.

Se adauga faina treptat pana obtinem un aluat nu prea tare , cat sa il putem intinde cu sucitoarea.

Se imparte aluatul in 3. Se ia fiecare parte si se intinde cu sucitoarea pana va avea 3-4 mm. Apoi se pudreaza cu faina se pune pe sucitoare si cu mainile se trage orizontal pe aluat (fara sa se apese)si se rostogoleste iar apoi se trage inapoi catre noi.Facem asa de cateva ori pe fiecare parte, pana devine subtire(sa se vada prin el).

Foile de taitei se pun la uscat cam 30 -40 min. Se ruleaza foaia se taie in doua si se taie cu cutitul fasii subtiri.

Se desfac cu mana si se lasa iarasi la uscat .

Daca ti-a placut reteta noastra "Taitei de casa" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (28)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Ciorba dulce din carne de strut

Postat de panacris

Ciorba dulce din carne de strut

Bucățile de gât de struț (sunt în genul feliilor de rasol de vițel!) se pun la fiert în apă rece, la foc rapid cca. 10 minute, apoi se spumează și se adaugă legumele...

Citeste continuarea

Lagman -supa asiatica cu taitei de casa si piept de rata

Postat de Ksenya

Lagman -supa asiatica cu taitei de casa si piept de rata

  Pieptul de rata il crestam, saram si piperam apoi il rumenim intr-o tigaie care este in prealabil bine incinsa, cate 4-5 minute pe ambele parti. Il scoatem si-l dam deoparte pentru...

Citeste continuarea

Comentarii

la 01.05.2013, 10:00
Foarte buni!
la 01.05.2013, 10:03
Exact asa ii face si bunica mea
la 01.05.2013, 10:12
Lavi si eu de la bunica i-am invatat sa ii fac
la 01.05.2013, 10:24
si noi face acasa la fel- taieitei adevarati le zic eu
la 01.05.2013, 10:29
Cookie ai dreptate , chiar adevarati

Vezi toate comentariile (28)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking