Taitei integrali cu faina de secara

Postat de ANCA in Paste
25 Apr 2010 | 10748 vizualizari
Taitei integrali cu faina de secara

Tot cumpar taietei integrali, si am zis ca mai bine ii facem in casa, asa ca i-am executat, ies perfect!

Ingrediente

  • 2 oua
  • 100 g faina neagra
  • 100 g faina integrala de secara
  • un praf de sare

Mod de preparare

Faina neagra se amesteca cu cea de secara si se pune pe masa de lucru sub forma de gramajoara. In mijloc, se face o gropita unde se sparg ouale la temperatura camerei si un praf de sare.

Se amesteca usor, incorporand treptat faina, apoi se framanta bine, pana se obtine un aluat nelipicios, usor de intins. Se imparte aluatul in doua bucati si se intinde pe masa de lucru tapetata cu faina, in strat subtire (1-2 mm), se presara faina si se ruleaza. Se taie taiteii, apoi se rasfira pentru a nu se lipi, eventual se poate presara putina faina peste ei.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Taitei integrali cu faina de secara" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (16)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Paste cu branza, verdeturi si crusta de smantana

Postat de rocsi_1612

Paste cu branza, verdeturi si crusta de smantana

Punem o oala de apa cu un praf de sare pe foc. Cand clocoteste, dam drumul pastelor si le lasam sa fiarba 8-10 minute, apoi le scurgem. Intr-un vas amestecam branza de vaci cu crema de branza,...

Citeste continuarea

Paste la tava

Postat de comanligia

Paste la tava

Se pun pastele la fiert cu putina sare.Cand sau fiert,se calatesc cu apa rece si se lasa la scurs.Separat se bat ouale cu smantana,sarea si piper.Se taie cubulete sunca presata si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 25.04.2010, 19:33
la 25.04.2010, 20:50
hai, ma, Ancutzo ca ti-am simtit lipsa
la 25.04.2010, 20:53
Anca, cat timp ii fierbi cand ii folosesti?
la 25.04.2010, 21:32
Brandusa, abia i-am pus la uscat, dar la prima supa, in 2-3 zile, revin cu impresii, oricum nu se fierb decat putin mai mult ca cei cu faina alba. PS: Bucataras
la 25.04.2010, 21:48
Super,de cand nu am mai facut si eu o foaie de taitel....sunt super felicitari si 5 furculite de la mine.

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking