Piept de pui imblanit

Postat de RuxyRux in Pui
17 Ian 2011 | 10240 vizualizari
Piept de pui imblanit

....adica bine imbracat( LOL) in crusta de pesmet si parmezan...umplut cu carnaciori si ciupercute...mmmmm...yamyyyy... servit cu taitei in unt si parmezan...o bunatate!

Ingrediente

  • 2 piepti de pui mari
  • 300 gr pesmet
  • un ou batut
  • o ceapa mica
  • 12 bucati ciupercute( micute)
  • 1 carnacior( destul de mare eu am pus afumat si pus putin pe gratar)
  • 4 linguri lapte
  • o felie de paine inmuiata in lapte
  • 1 lingura faina
  • un ou
  • 1/2 legatura patrunjel
  • sare
  • piper
  • Ulei
  • Unt  100 gr
  • parmezan 60 gr
  • Garnitura:
  • Taitei
  • 100 gr unt 
  • o mana parmezan
  • sare

Mod de preparare

Taiem fiecare bucata de piept in doua obtinand astfel patru bucati...si batem acoperind cu folie de prospetime desfacand carnea ca pentru snitele.

Pregatim umplutura:

Amestecam ciupercutele taiate marunt cu ceapa tocata, cu carnaciorii, painea inmuiata in lapte, laptele, faina, oul, sarea si piperul apoi patrunjelul tocat.

Compozitia rezultata o intindem pe fiecare bucata de piept, strangem pieptul ca pe rulada si-l fixam cu un  betisor pentru frigarui.

Il dam prin oul batut si apoi il tavalim bine prin pesmet.

Punem ulei intr-o tava de jena, apoi asezam bucatile de piept una langa alta. Le stropim si pe ele  cu putin ulei si dam la cuptor la 200 grade pentru o ora.

Dupa 30 de minute pe fiecare bucata punem fulgi de unt.

Dupa 10 minute punem deasupra si parmezanul ras.

Inca 20 de minute si mancam cel mai delicios piept de pui imblanit.... Nu uitam sa scoatem betisorul si apoi il taiem felii.

pentru garnitura...

Fierbem taiteii si apoi ii scurgem ii stropim cu putina apa rece sa se duca amidonul( mie personal nu-mi plac altfel pastele)...apoi ii tavalim in untul topit in tigaie , potrivim de sare si dupa 5 minute adaugam si o mana de parmezan ras.

Si...pofta mare desigur!

Eu am servit cu gogosari murati....

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de pui imblanit" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (75)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Chiftelute din piept de pui la cuptor, cu pilaf de orez

Postat de RODIMUR

Chiftelute din piept de pui la cuptor, cu pilaf de orez

Pieptul de pui se fasonează, se spală și apoi se toacă fin. Se curăță ceapa, se spală, se taie mărunt și se călește ușor, în ulei suficient și la foc mic, până ce se...

Citeste continuarea

Pulpe de pui cu mustar invelite cu bacon la cuptor

Postat de gurita_ta2005

Pulpe de pui cu mustar invelite cu bacon la cuptor

Pulpele de pui se cresteaza, se ung cu mustar si se presara condimentele deasupra. Fiecare pulpa de pui se inveleste cu 2 felii de bacon, de jur imprejur, daca aveti nevoie folositi scobitori....

Citeste continuarea

Comentarii

la 17.01.2011, 18:34
mai nou ma dau in vant si dupa pui , deosebit pregatit de tine
la 17.01.2011, 18:37
senzational
la 17.01.2011, 18:40
Bine imbracat?pai are Smoking la cum arata ,ohne worte liebe Ruxy
la 17.01.2011, 18:48
l-ai imbracat bine..sa nu-i fie frig ...
oricum cred ca e foarte bun!
la 17.01.2011, 18:59
mama ce mi-e foame,ce pofta mi-ai facut

Vezi toate comentariile (75)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking