Ingrediente
- 100 grame tăiţei Long Life
- 1 bucată mică de ghimbir, ras
- 2 căţei de usturoi
- 2 ciuperci Shiitake
- 2 frunze varză chinezească, tăiată fâşii
- 1/2 ceapă roșie, tocată julienne
- 1 ou
- 1 lingură lapte fierbinte
- 3 flori muşeţel
- ulei de măsline
- 1 lingură sos de soia light
- fulgi de chili
Mod de preparare
Ciupercile Shiitake se hidratează 20 de minute în apă fierbinte. Se scurg, se îndepărtează piciorușul și se taie felii.
Se amestecă laptele cu florile de mușețel și se lasă la infuzat 10 minute. Se strecoară laptele și se aruncă florile.
Tăițeii se fierb în apă cu sare 1 minute. Se scurg și se păstrează la cald.
Într-o tigaie se încălzește puțin ulei de măsline. Se adaugă usturoiul, ceapa și ghimbirul. Se sotează 1 minut. Se adaugă ciupercile și varza. Se gătesc 3 minute. Se adaugă tăițeii și sosul de soia. Se mai lasă pe foc 3 minute, amestecând până la omogenizare.
Oul se bate cu puțină sare și laptele. Se adaugă într-o tigaie cu ulei fierbinte și se întinde uniform. Se gătește până când suprafața este fermă și și-a pierdut din luciu. Se rulează în tigaie pornind de la unul dintre capete. Se scoate pe o farfurie. După ce s-a răcit puțin, se taie felii.
Se așează tăițeii în farfurie, se presară fulgi de chili peste și se așează și omleta.
Se servesc imediat.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tăiţei Long Life şi omletă cu muşeţel" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (12)
|