Ingrediente
- 1 lingura alune neprajite si nesarate, decojite
- 1 lingura seminte de susan
- 1/2 chili
- 1 bucata de 1 cm de ghimbir proaspat, decojit
- 1/2 legatura coriandru proaspat (poate fi inlocuit cu patrunjel)
- 1 fir ceapa verde
- 100 grame taitei chinezesti
- 1 catel de usturoi
- 50 grame creveti
- 2 linguri sos Hoisin
- 1 lingura sos de soia
- 1 lime
- cateva frunze de salata
- 1/2 cutie creson
- 100 grame Steak vita
- 1/2 lingura mix 5 condimente chinezesti
- 1 lingura ulei de susan
Mod de preparare
Se prajesc alunele si susanul, intr-o tigaie fara ulei, cateva minute. Se scot intr-un bol mic.
Se presara sare, piper si mixul de condimente peste steak si se prajeste intr-o tigaie fierbinte cu ulei de susan, cateva minute, intorcand-o frecvent.
Cu ajutorul unui robot de bucatarie, se amesteca si toaca chiliul, ghimbirul, ceapa si jumatate din cantitatea de coriandru (patrunjel).
Se fierb taiteii conform instructiunilor de pe ambalaj, in apa cu sare.
Intr-o tigaie, se soteaza mixul obtinut anterior, se adauga catelul de usturoi, pisat, apoi crevetii. Se amesteca, se adauga sosul Hoisin, sosul de soia, sucul de la 1 lime si restul de coriandru/patrunjel.
Se scurg taiteii si se adauga in tigaia cu creveti, adaugand putina apa fierbinte, pentru a obtine o consistenta cremoasa.
Se feliaza steak-ul in fasii de 1 cm grosime.
Se impart taiteii in boluri, se aseaza frunzele de salata pe margini, crevetii si bucatile de steak deasupra si se presara creson, alunele si semintele de susan deasupra.
Daca ti-a placut reteta noastra "Taitei picanti cu Steak si Creveti lipiciosi in sos Hoisin" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (10)
|