Taitei simpli, cu ou

Postat de Ina in Paste
2 Noi 2014 | 3929 vizualizari
Taitei simpli, cu ou

Deoarece ador taiteii de casa si-i prepar destul de des, mi-am dorit de mult o masina de facut taitei , pentru a-mi usura munca. Cand a aparut cea din camara, ma rugam sa stea pe stoc pana fac eu galbenii necesari :)))) N-a fost nevoie sa astept atata ( probabil ca ma prindea Pastele :))) ), pentru ca Babi noastra draga mi-a trimis o masina de taitei minunata, de care m-am indragostit pe loc. Va spun din suflet ca merita sa va achizitionati una :X Multumesc din suflet, Babi! :-* >:D

Ingrediente

  • 3 oua
  • o lingurita cu delikat de legume
  • faina ( cat cuprinde )

Mod de preparare

Intr-un vas in care am pus cca 300 g  faina, spargem ouale si presaram o lingurita cu delikat de legume. Amestecam totul cu o furculita , apoi framantam cu mana aluatul si adaugam treptat faina, pana obtinem o coca tare, dar care poate fi intinsa.

Lasam coca 10 minute sa se odihneasca. 

Asamblam masina de taitei fixand-o de masa.

Taiem bucati de aluat , le infainam bine si le trecem prin masina, prin fanta de intins foaia de taitei. In functie de cum preferam taiteii de grosi, fixam latimea fantei folosindu-ne de butonul gradat. 

Presaram din nou cu faina si foile obtinute, apoi le trecem prin fanta de taiere, obtinand astfel taitei fini, care nu se lipesc intre ei.

La recomandarea lui Costel , am uscat taiteii partial  in cuptorul cu microunde ( i-am tinut cate 20 secunde ), scurtand astfel timpul de uscare naturala. 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Taitei simpli, cu ou" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (20)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Spatzle cu sos de ciuperci si parmezan

Postat de merisor67

Spatzle cu sos de ciuperci si parmezan

Preparam mai intai ciupercile ca necesita mai mult timp, in comparatie cu spatzelele care se prepara imediat. Tocam ceapa solzisori, usturoiul rondele si le punem la calit in 50 g unt, pana...

Citeste continuarea

Paste cu ton

Postat de xana

Paste cu ton

Punem apa cu sare pe foc si cand a inceput sa fiarba adaugam pastele. Le lasam la fiert conform instructiunilor de pe pachet. Intre timp taiem ceapa si usturoiul marunt si le calim in ulei de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 02.11.2014, 18:57
Frumosi au iesit
la 02.11.2014, 19:00
daaaa Puteau fi chiar mai fini, dar cred ca asta e dimensiunea potrivita . Am folosit treapta a 5-a din 7
la 02.11.2014, 19:00
la 02.11.2014, 19:03
Ai timp sa testezi toate treptele)
la 02.11.2014, 19:04
Cris )

Vezi toate comentariile (20)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking