Ingrediente
Tandori chicken:
- 500 gr piept de pui
- 2 linguri pudra tandori
- 150 gr iaurt
- 2 lingui ulei
- 1 lingurita suc de lamaie
- sare dupa gust
Curry cu legume
- 100 gr orez salbatic
- 100 gr morcov
- 100 gr mzare
- 100 gr praz
- 500 ml supa de legume
- 1 catel de usturoi
- 2 linguri ulei
- 1 ceapa mai mare
- 1 lingurita coriandru
- 1/2 lingurita chimen
- 1 lingura suc de lamaie
Mod de preparare
Tandori chicken:
Se incalzeste cuptorul la 220 grade,se spala bucatile de pui si se pun la uscat pe servetele.Se pun bucatile de pui intr-un castron si se pune peste ele putina lamaie, apoi se ung pe toate partile cu pudra tandoori, sare si se pun apoi in iaurt.Se aseaza bucatile de pui una langa alta pe o tava unsa cu ulei, incalzita in prealabil in cuptor.Se coc timp de 15-20 minute.
Curry cu legume:
Se curata si se spala mazarea,morcovul,prazul si ceapa. Taiem ceapa marunt,morcovul fasiute subtiri,iar prazul bucatele de circa 1 cm.Se incinge uleiul intr-o cratita mare,calim ceapa la foc moderat,adaugam usturoiul si prajim 2 minute, amestecand continuu.Se adauga apoi morcovul,mazarea,prazul,chimenul, coriandrul si le calim incet 3 minute. Se adauga orezul spalat si scurs in prealabil.Adaugam supa de legume si sucul de lamaie.Se da in cateva clocote,apoi punem vasul la cuptor pana cand orezul absoarbe toata zeama.Servim cald alaturi de bucatele din piept de pui.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tandori chicken si curry cu legume" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (9)
|