Tapas cu chiftelute, sos de maioneza si ceapa

Postat de Patricia_Iordache_79 in Aperitive / Garnituri
8 Iul 2013 | 4962 vizualizari
Tapas cu chiftelute, sos de maioneza si ceapa

Vorbeam intr-o zi cu un prieten despre ce sa mai gatesc si mi-a spus la un moment dat sa fac o "Salata poloneza". Eu zic...cum adica? Spune: "Faci chiftelute pe care le asezi pe un pat de maioneza amestecata cu ceapa, pui si putin marar...". Si-asa mi-e venit ideea de a face aceste tapas-uri despre care pot sa spun ca au fost...de-li-cioa-se!! Ca sa nu mai spun ca sunt un aperitiv extraordinar pentru ocaziile festive! Iata despre ce este vorba...

Ingrediente

  • 3-4 linguri maioneza (facuta in casa sau cumparata);
  • 1 ceapa rosie mica;
  • 3-4 linguri otet (cat sa acopere ceapa);
  • chiftelute rotunde si mici (facute in casa sau cumparate);
  • sare;
  • piper alb;
  • recipiente pentru tapas sau castronele foarte mici;
  • putin marar tocat (optional)

Mod de preparare

Preparam maioneza ( reteta aici: http://www.bucataras.ro/retete/maioneza-gata-in-5-minute-48381.html) si chiftelutele (reteta aici: http://www.bucataras.ro/retete/ursulet-din-chiftelute-48422.html).

Tocam ceapa julienne, foarte fin. O punem intr-un castronel si adaugam peste ea otetul, astfel incat sa o acopere. Lasam minim 30 minute, dupa care punem ceapa intr-o sita si o apasam cu dosul unei linguri, pana se scurge tot otetul.

Adaugam ceapa peste maioneza, punem sare si piper dupa gust si amestecam.

Montarea preparatului:

Luam forma de tapas sau un castronel foarte mic si punem un strat din amestecul de maioneza, apoi in mijloc, adaugam chifteluta.

Procedam asa pana obtinem numarul de portii dorite.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tapas cu chiftelute, sos de maioneza si ceapa" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (17)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Briose aperitiv cu carne, cus-cus, porumb si multe legume

Postat de panacris

Briose aperitiv cu carne, cus-cus, porumb si multe legume

Pentru cuș-cuș: Se pune apa la fiert, după ce a început să bolborosească, se adaugă sarea și uleiul de măsline, apoi se adaugă cușcușul și se oprește focul. Se acoperă și...

Citeste continuarea

Bruschete cu branza de burduf si porumb

Postat de Valclaudia

Bruschete cu branza de burduf si porumb

Preincalzim cuptorul la 200 grade. Tapetam tava cu hartie de copt, asezam feliile de paine toast. Peste paine asezam un strat de branza de burduf. Apoi punem pe fiecare felie cate o felie...

Citeste continuarea

Comentarii

la 08.07.2013, 09:46
Ce bine arata!!
la 08.07.2013, 09:50
la 08.07.2013, 09:51
deci a sosit reteta
la 08.07.2013, 09:55
A sosit reteta pentru ca ma simt putin mai bine decat saptamana ce-a trecut.
la 08.07.2013, 09:55
Dea...Motanel...

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking