Tarana

Postat de Giana in Supe/Ciorbe
21 Oct 2013 | 4791 vizualizari
Tarana

Cand eram mica, bunica imi facea tarana la micul dejun in diminetile friguroase de iarna. Fiind la tara avea foarte multa treaba in gospodarie si imi pregatea mereu ceva rapid si gustos cu produse facute in casa si legume din gradina.

Ingrediente

  • 4 felii de paine veche (de casa)
  • o ceapa mica
  • o lingurita bulion
  • putina menta
  • o cana cu apa
  • un praf de sare
  • iaurt
  • smantana
  • branza uscata

Mod de preparare

Se taie painea cubulete si se pune intr-un castron. Apa se pune la fiert. Se toaca ceapa marunt si se caleste in putin ulei. Cand ceapa devine sticloasa adaugam bulionul si calim 1 minut. Cand apa a clocotit o turnam peste ceapa calita, adaugam sare si menta si lasam la fiert 5 minute.

Supa obtinuta o turnam peste painea din castron pana o acopera. Deasupra punem iaurt, smantana si branza rasa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarana" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (10)
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Supa crema de rosii cu dovlecel servita cu rulouri din foietaj

Postat de merisor67

Supa crema de rosii cu dovlecel servita cu rulouri din foietaj

Punem ceapa tocată solzișori la călit în ulei, stropind-o din când în când cu apă fierbinte, să nu prindă acel gust intens de prăjeală. Adăugăm și 2 căței de...

Citeste continuarea

Supa crema din conopida, cartofi mov si branza Brie

Postat de panacris

Supa crema din conopida, cartofi mov si branza Brie

Conopida, ceapa și cartofii, curățate și tăiate grosier, se pun la fiert într-o oală încăpătoare împreună cu apa, uleiul, vigita (amestec de legume uscate), piperul și...

Citeste continuarea

Comentarii

la 21.10.2013, 09:40
la 21.10.2013, 10:03
Interesantă treabă, şi cred că bună la gust!
la 21.10.2013, 10:19
ca bun tre sa fie suna gustos si neaos asa)
la 21.10.2013, 10:49
E buna la gust, ca la tara
la 21.10.2013, 11:02
numai bunatati ies din mainile bunicilor....

Vezi toate comentariile (10)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking