Tarana

Postat de Giana in Supe/Ciorbe
21 Oct 2013 | 4790 vizualizari
Tarana

Cand eram mica, bunica imi facea tarana la micul dejun in diminetile friguroase de iarna. Fiind la tara avea foarte multa treaba in gospodarie si imi pregatea mereu ceva rapid si gustos cu produse facute in casa si legume din gradina.

Ingrediente

  • 4 felii de paine veche (de casa)
  • o ceapa mica
  • o lingurita bulion
  • putina menta
  • o cana cu apa
  • un praf de sare
  • iaurt
  • smantana
  • branza uscata

Mod de preparare

Se taie painea cubulete si se pune intr-un castron. Apa se pune la fiert. Se toaca ceapa marunt si se caleste in putin ulei. Cand ceapa devine sticloasa adaugam bulionul si calim 1 minut. Cand apa a clocotit o turnam peste ceapa calita, adaugam sare si menta si lasam la fiert 5 minute.

Supa obtinuta o turnam peste painea din castron pana o acopera. Deasupra punem iaurt, smantana si branza rasa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarana" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (10)
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Ciorba cu broccoli si mazare, de post

Postat de mihaelar63

Ciorba cu broccoli si mazare, de post

Curatati si spalati legumele. Ceapa se toaca marunt, gogosarul se taie patrate. Cartofii se taie cuburi. Morcovii se taie jumatati de rondele. Sotati usor in ulei...

Citeste continuarea

Supa de chimen (zama de chimin) - supa nr. 365

Postat de mihaelar63

Supa de chimen (zama de chimin) - supa nr. 365

Preparati crutoanele dintr-o paine usor mai uscata . Eu am folosit paine neagra cu cartofi . Feliile paine le-am taiat  in patratele mici de 2/2 cm . Am pus...

Citeste continuarea

Comentarii

la 21.10.2013, 09:40
la 21.10.2013, 10:03
Interesantă treabă, şi cred că bună la gust!
la 21.10.2013, 10:19
ca bun tre sa fie suna gustos si neaos asa)
la 21.10.2013, 10:49
E buna la gust, ca la tara
la 21.10.2013, 11:02
numai bunatati ies din mainile bunicilor....

Vezi toate comentariile (10)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking