Tartă aromată cu mere și portocale, din făină integrală și semințe

Postat de DinDragostePentruGatit in Prajituri
24 Ian 2013 | 3291 vizualizari
Tartă aromată cu mere și portocale, din făină integrală și semințe

Ingrediente

Aluat
  • 300 g făină - măciniș integral;
  • 100 mL ulei de floarea soarelui;
  • 100 mL apă minerală;
  • 60 g zahăr;
  • 2 lg semințe de susan;
  • 1 lg semințe de in;
  • 1 plic praf de copt Dr. Oetker;
  • sucul de la 1/2 lămâie;
  • sare.
Umplutura
  • 4 mere roșii;
  • 2 portocale;
  • 2 lg zahăr;
  • 1 lgț rasă scorțișoară;
  • 1 vârf lgț cardamon.
Decor
  • zahăr pudră vanilat.

Mod de preparare

Se amestecă făina cu zahărul și cu cele două tipuri de semințe + un praf de sare. 

Se adaugă uleiul, apa minerală după care praful se copt stins cu suc de lămâie. 

Se formează aluatul, se frământă bine și se pune la rece circa 15 - 20 minute. 

Două linguri de zahăr împreună cu scorțișoara și cardamonul se mojarează până se obține o pulbere omogenă. 

Fructele se spală, se curăță de coajă și se taie felii subțiri. 

Se întinde aluatul într-o formă de tartă și se pune circa 10 minute la cuptor.

Merele se amestecă cu pudra de zahăr și scorțișoară și se așează radial pe aluatul parțial copt. Se intercalează feliile de portocală. 

Se mai presară o lingură de zahăr deasupra și se introduce din nou tava la cuptor pentru circa 20 minute.

După ce s-a răcit se pudrează cu zahăr vanilat și se taie felii.

Poftă bună!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tartă aromată cu mere și portocale, din făină integrală și semințe" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (24)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Cozonac pascuta

Postat de RuxyRux

Cozonac pascuta

Atunci cand ne apucam de cozonac e bine sa ne rezervam timp numai pentru el .....ingredientele trebuiesc scoase din timp sa nu fie reci de la frigider...sau daca putem sa le incalzim si sa le...

Citeste continuarea

Desert briose cu coacaze, ciocolata si bezea

Postat de rocsi_1612

Desert briose cu coacaze, ciocolata si bezea

Briosele: Topiti untul, il lasati sa se raceasca. Ouale le bateti cu sarea si zaharul, pana isi dubleaza volumul. Adaugati uleiul, untul topit, amestecati. Puneti laptele si vanilia. Cerneti...

Citeste continuarea

Comentarii

la 24.01.2013, 19:34
Zoia sa imi pastrezi o feliuta ca-mi place mult
la 24.01.2013, 19:34
la 24.01.2013, 19:37
Sigur, Rocsi.
la 24.01.2013, 19:46
Buna!
la 24.01.2013, 19:53
Merci, Meri. Serveste.

Vezi toate comentariile (24)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking