Tarta cu bezea si mar

Postat de rhapsody in Prajituri
31 Oct 2012 | 3836 vizualizari
Tarta cu bezea si mar

Acum ceva timp am fost invitati la niste prieteni. Am zis sa nu mergem cu mana goala... Si cum eram in criza de timp am zis sa fac aceasta tarta. Se prepara usor, necesita putine ingrediente si e MEGA delicioasa.

Ingrediente

  • Aluat:
  • 50 g unt nesarat
  • 1 si 1/2 lg zahar
  • 1 si 1/2 cana faina de grau
  • 13 lg apa rece/lapte rece
  • 2 galbenusuri
  • 1 lgt esenta de vanilie
  • Bezea:
  • 2 albusuri
  • 3/4 cana de zahar tos
  • 2 lgt cu varf amidon din porumb
  • 1 lgt esenta vanilie
  • 1 praf de sare
  • +
  • 1 si 1/2 mar golden
  • 1 lg zahar brun

Mod de preparare

1. Ca sa preparam aluatul, amestecam toate ingredientele si framantam 5-10 min. Cat se odihneste aluatul, pregatim bezeaua batand albusurile spuma cu praful de sare. Adaugam zahar putin cate putin in albusuri si mixam pana la dizovarea completa a acestuia. In final adaugam amidonul cernut si esenta si incorporam cu ajutorul mixerului.

2. Intindem aluatul si il punem in forma de tarta  cu diametrul de 20 cm, unsa cu unt si tapetata cu faina, taiem marginile aluatului. Punem bezeaua in cetru si nivelati, deasupra punem marul feliat subtire si presaram zaharul brun.

3. Introducem in cuptorul incalzit in prealabil 15 min la 190 °C, reducem apoi la 150 °C pentru inca 25 min, iar la final timp de 5 min la 200°C.

 

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu bezea si mar" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (23)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Tarta cu mar si bezea

Postat de gaby_d

Tarta cu mar si bezea

BLAT Se amesteca faina cu malaiul si praful de copt. Se adauga untul topit si racit, oul, sarea, zaharul, laptele si se framanta un aluat care se da la rece pentru jumatate de ora....

Citeste continuarea

Comentarii

la 31.10.2012, 08:40
ce bine arata
la 31.10.2012, 08:44
Aiiiiiiiiii ce bine arata
la 31.10.2012, 08:45
ce interesant ca ai pus bezeaua sub mar
la 31.10.2012, 08:50
ce pofta mi-ai facut
la 31.10.2012, 08:54
cred ca afost delicioasa

Vezi toate comentariile (23)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking