Ingrediente
- Aluat:
- 50 g unt nesarat
- 1 si 1/2 lg zahar
- 1 si 1/2 cana faina de grau
- 13 lg apa rece/lapte rece
- 2 galbenusuri
- 1 lgt esenta de vanilie
- Bezea:
- 2 albusuri
- 3/4 cana de zahar tos
- 2 lgt cu varf amidon din porumb
- 1 lgt esenta vanilie
- 1 praf de sare
- +
- 1 si 1/2 mar golden
- 1 lg zahar brun
Mod de preparare
1. Ca sa preparam aluatul, amestecam toate ingredientele si framantam 5-10 min. Cat se odihneste aluatul, pregatim bezeaua batand albusurile spuma cu praful de sare. Adaugam zahar putin cate putin in albusuri si mixam pana la dizovarea completa a acestuia. In final adaugam amidonul cernut si esenta si incorporam cu ajutorul mixerului.
2. Intindem aluatul si il punem in forma de tarta cu diametrul de 20 cm, unsa cu unt si tapetata cu faina, taiem marginile aluatului. Punem bezeaua in cetru si nivelati, deasupra punem marul feliat subtire si presaram zaharul brun.
3. Introducem in cuptorul incalzit in prealabil 15 min la 190 °C, reducem apoi la 150 °C pentru inca 25 min, iar la final timp de 5 min la 200°C.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu bezea si mar" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (23)
|