Tarta cu branza dulce

Postat de ctlina in Dulciuri
7 Ian 2017 | 42478 vizualizari
Tarta cu branza dulce

Aveti aici o reteta oficiala livrata de un curs gratuit de patiserie (a 2 a sesiune dupa cea de bucatarie) organizat de specialisti francezi- MOOC cuisine de l'Afpa (MOOC-Massive Open Online Course). 3 saptamani de curs de data aceasta. Fiecare saptamana trebuie trecut un test. Ultima saptamana trebuie trecut un test global. Cei care vor reusi vor obtine o atestare. Daca aveti cunostinte bune de franceza puteti inca sa va inscrieti si sa-l urmariti. Aceasta reteta  de tarta trebuia realizata dupa prima saptamana de curs . Tartele erau la onoare: tarta cu fructe, tarta cu mere tatin, tarta cu lamaie si tarta cu branza. http://blogulluicatalina.blogspot.com/2016/12/tarta-cu-branza-dulce.html

Ingrediente

Aluat dulce:

  • 250 g de făină
  • 125 g unt moale
  • 1 ou
  • 75 g zahăr
  • extract de vanilie
  • 1 varf de sare

Crema de brânză albă:

  • 500 g de brânză de vaci 40%
  • 125 g zahăr
  • 3 oua
  • 40 g amidon de porumb
  • 10 cl smântână grasa
  • extract de vanilie

Mod de preparare

Aluatul dulce: 

În bolul robotului se toarnă făina, zahărul și sarea. Se amestecă bine. 

Se adaugă untul moale taiat în bucăți și se amesteca, pana cand untul este bine incorporat. Se adauga oul si vanilia si se amesteca pana cand se formeaza o bula. Se scoate aluatul si se preseaza de cateva ori cu palma pentru a-l aplatiza. Puneti aluatul in folie alimentara si lasati-l sa se odihneasca cel putin 20 de minute in frigider.

Pregatim compozitia cu branza:

Se separa galbenusurile de albusuri.

Se amestecă brânza, gălbenușurile de ou, smântâna, zahărul și vanilia. Se bat spuma albușurile de ou.

Se incorporeaza treptat albusurile in compozitia cu branza amestecand usor de sus in jos.

Se incalzeste cuptorul la 180 ° C.

Ungeti cu unt o forma detasabila. Presarati faina pe suprafata de lucru si intindeti aluatul intr-o foaie subtire. Rulati foaia pe sucitor si asezati-o in forma unsa - imbracati bine fundul si peretii formei detasabile. Indepartati surplusul de aluat si intepati cu o furculita.

Se toarnă compozitia cu brânză si se coace in cuptorul incins  la 180 ° C, timp de 40-45 minute. 

Am lăsat-o în cuptorul oprit. 

În mod normal, daca este facuta intr-un cerc de patiserie, se indeparteaza cercul de patiserie dupa 25-30 de minute si se coace restul de timp fara cerc. Dupa ce o scoatem din cuptor, se lasa sa se raceasca 5 minute si se rastoarna tarta pe un gril unde se lasa sa se raceasca complet cu susul în jos. Apoi se rastoarna din nou pe o farfurie si se decoreaza cu zahar pudra.

Eu nu m-am incumetat s-o rastorn :) forma detasabila este mai inalta dacat cercul de patiserie - 5 minute după scoaterea din cuptor am scos-o din forma fara a o rasturna, am pus-o pe un gril si apoi pe farfuria de prezentare. :) 

Este delicioasa!!!!!!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu branza dulce" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (26)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert tarta cu pere, mure si branza

Postat de oanapl

Desert tarta cu pere, mure si branza

Pentru aluat, mixezi oul cu zahărul măcinat, apoi adaugi uleiul, sarea și brânza și le mixezi bine. Eu am folosit un mixer vertical pentru a mărunți brânza cât mai bine....

Citeste continuarea

Aperitiv tarta cu zucchini si branza

Postat de oanapl

Aperitiv tarta cu zucchini si branza

Pentru aluat, se amestecă toate ingredientele si se frământă un aluat care se lasă la frigider cel puțin o oră (învelit în folie alimentară). Între timp se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 07.01.2017, 18:39
la 07.01.2017, 18:44
Ce textură are! Ce-mi place!
la 07.01.2017, 18:54
Nebunie.....!
la 07.01.2017, 18:57
waw, cum arata
la 07.01.2017, 19:07
arata perfect!!!

Vezi toate comentariile (26)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking