Tarta cu branza dulce, Almette si Fanta

Postat de ela in Prajituri
8 Aug 2010 | 7152 vizualizari
Tarta cu branza dulce, Almette si Fanta

Ingrediente

  • pentru blat:
  • 6oua
  • 6linguri de zahar
  • 100ml ulei
  • 4linguri faina
  • 1praf de copt
  • 2linguri cacaoa
  • 1lingura amidon alimentar
  • pt crema:
  • 150gr margarina
  • 100gr zahar pudra
  • 200gr branza dulce
  • 2 cutii crema de branza cu smantana almette
  • coaja de la o portocala,chiar doua
  • 1plic zahar vanilat
  • pt glazura:
  • 700ml suc Fanta
  • 2plicuri budinca de vanilie
  • 3linguri zahar
  • 2linguri amidon alimentar

Mod de preparare

Separi galbenusurile de albusuri si le pui in doua boluri separate.Galbenusurile se freaca cu zaharul pana se albesc,apoi adaugi treptat praful de copt,cacaoa,faina si uleiul,incorporand bine ingredientele.

Separat bati albusurile cu un praf de sare,apoi le rastorni in compozitia pregatita inainte.

Ungi o forma de tort cu diam de 26cm cu margarina si o tapetezi cu faina in care rastorni compozitia si dai la cuptor 30-40minute.

Intre timp,amesteci branza dulce cu almette si margarina moale(lasata la temperatura camerei),adaugi zaharul si zaharul vanilat,coaja de la portocala,omogenizezi bine.

Lasi blatul sa se raceasca,apoi rastorni crema de branza deasupra.

Intr-o craticioara pui sucul pe foc si cand incepe sa fiarba adaugi zaharul si budinca,apoi amidonul si lasi pe foc,amestecand continuu,pana se ingroasa compozitia.Lasi sa se raceasca glazura,apoi torni peste crema de branza.

Lasi la rece cateva ore.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu branza dulce, Almette si Fanta" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (29)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia

Retete similare

Desert briose cu coacaze, ciocolata si bezea

Postat de rocsi_1612

Desert briose cu coacaze, ciocolata si bezea

Briosele: Topiti untul, il lasati sa se raceasca. Ouale le bateti cu sarea si zaharul, pana isi dubleaza volumul. Adaugati uleiul, untul topit, amestecati. Puneti laptele si vanilia. Cerneti...

Citeste continuarea

Prajitura cu foi de cacao, crema de lapte si glazura de ciocolata

Postat de Moni_alex

Prajitura cu foi de cacao, crema de lapte si glazura de ciocolata

Pentru blat se separa ouale, se bat albusurile spuma cu un praf de sare, se adauga cate o lingura de zahar si se bat in continuare pana rezulta o bezea tare. Se adauga galbenusurile unul cate...

Citeste continuarea

Comentarii

la 08.08.2010, 23:50
un desert inainte de culcare.....
la 08.08.2010, 23:52
Si mie imi place muuuult prajitura asta!5 furcu!
la 08.08.2010, 23:53
ce rapda ai fost,Corina
la 08.08.2010, 23:53
Da-mi place si farfuria muuuult!
la 08.08.2010, 23:53
pai!

Vezi toate comentariile (29)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking