Ingrediente
Ingrediente:
Aluat crocant:
- 200 gr faina,
- 1/2 plic praf de copt Dr.Oetker,
- 60 gr zahar ,
- 1 plic zahar vanilinat ,
- 130 gr unt sau margarina.
Aluat oparit:
- 330 ml apa,
- 70 gr unt sau margarina,
- 200 gr faina,
- 1 varf cutit sare,
- 40 gr amidon,
- 5 oua,
- 1/2 lingurita praf de copt Dr.Oetker.
Crema:
- 3 linguri rase dulceata de zmeura ,
- 400 gr zmeura,
- 1 plic de budinca de vanilie,
- 500 ml lapte,
- 40 gr zahar,
- 50 gr zahar pudra,
- 500 gr branza dulce,
- suc de la 1/2 lamaie,
- 200 ml frisca.
Mod de preparare
Aluat crocant: se amesteca faina,praful de copt,zaharul si zaharul vanilinat.Se amesteca bine. Cu sucitorul se intinde o foaie care se coace 15 min.
Aluat oparit:Se topeste untul in apa si sare.se da vasul la o parte,se adauga faina si se amesteca cu amidonul si praful de copt.se incorporeaza treptat si ouale.aluatul va fi destul de fluid.
Se imparte aluatul in 3 parti si din fiecare parte se intinde o foaie pe hartie de copt si se coace 15 min.
Una dintre aceste foi se taie in dreptunghiuri(latura mare cam de 7-8 cm) care apoi se taie in doua pe diagonala.
Crema: se fierbe budinca in lapte,se adauga branza dulce si se lasa la rece. In crema rece se adauga frisca.
Peste foaia crocanta se intinde dulceata peste care se pune o foaie din aluatul oparit,jumatate din crema se intinde in start uniform peste foaie si deasupra se aseaza zmeura.Deasupra se pune a doua foaie si restul de crema.
Se portioneaza si se decoreaza cu zmeura si triunghiuri din foaia taiata.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu zmeura" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (29)
|