Ingrediente
- Blat:
- 125 g unt
- 1 galbenus
- 1 praf de copt
- 250 g faina
- 4-5 lg apa
- 1 praf de sare
- Umplutura:
- 500 g branza de vaci
- 3 oua
- 150 g zahar
- 1 plic budinca vanilie
- 100 g smantana
- coaja de lamaie
- esenta vanilie /baton vanilie
- Decor:
- capsuni
Mod de preparare
Blat: Se amesteca untul cu faina si praful de copt. Incorporezi galbenusul, apa, sarea si amesteci pana obtii un aluat omogen. Daca aluatul este prea tare se mai adauga o lg de apa (total 5 lg).Se tine la frigider 30 minute.
Umplutura: Se amesteca branza de vaci cu praful de budinca, smantana, coaja de lamaie, esenta vanilie( eu am pus baton de vanilie), galbenusurile si albusurile batute spuma.
Se intinde aluatul intr-o forma de tarta unsa, imbracand si peretii acesteia, pe jumatate.Se torna crema de branza si se introduce la cuptor pentru 30 minute ( eu am tinut mai mult).
Se lasa la racit si se orneaza cu jumatati de capsuni.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu branza si capsuni" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (2)
|