Tarta cu branza si legume

Postat de RuxyRux in Aperitive / Garnituri
23 Feb 2012 | 9083 vizualizari
Tarta cu branza si legume

Pentru ca mi-e dor de primavara.....poate o induplec sa vina mai repejor...

Ingrediente

  • Blatul de tarta:  
  • 300 gr faina
  • 150 gr crema de branza( eu am pus Almette cu iaurt)
  • 2 oua
  • 100 gr unt
  • 2 linguri pasta de rosii
  • 1 lingurita chimen prajit si macinat
  • 1 lingura ulei de masline
  • 1 lingurita rasa de sare
  • Crema de branza:  
  • 2 oua
  • 200 gr iaurt
  • 200 gr branza feta
  • 1 branzica fagaras 200 gr
  • 1/2 legatura marar
  • 1/2 legatura patrunjel
  • o lingurita rasa de sare( sau un praf daca mancati mai nesarat)
  • 100 gr parmezan ras
  • Legume:  
  • 3-4 cartofi micuti
  • 2 morcovi
  • 1 sfecla
  • 3-4 buchetele de broccoli
  • 3 ciupercute 
  • 1 dovlecel mic
  • 1 radacina de patrunjel
  • 1/4 de telina
  • 1 ardei capia rosu
  • 1 legatura de ceapa verde
  • o mana de masline ( eu am pus Kalamon)
  • 100 gr unt
  • sare piper

Mod de preparare

Blatul de tarta:

Se amesteca toate ingredientele si se framanta un aluat care se pune la rece pentru o ora.

Legumele:

Se fierb in coaja cartofii se curata si se taie marunt.

Se toaca legumele si se soteaza in  tigaie in unt la foc mic. Am adaugat si cartofii . Se lasa pana aproape nu mai ramane lichid( in jur de 15 minute). Am condimentat cu sare si piper si am dat deoparte.

Crema de branza: Se amesteca iaurtul cu branza feta si crema de branza apoi cu marar si patrunjel. Ouale se bat si se adauga in compozitie.

Asamblare:

Am scos blatul de la frigider apoi l-am intins pe foaia pergament cu mana si l-am pus in tava de tarta.

Se aseaza crema de branza si deasupra legumele. Punem si parmezanul ras si maslinele.

Incingem cuptorul la 180 de grade si coacem tarta pentru 45-50 de minute. La mine a stat putin mai mult cu cinci minute si deja era cam brunetica...deci aveti grija...

O taiem cand se mai raceste si o servim cu mare mare placere...desigur cu gandul la o primavara frumoasa!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu branza si legume" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (72)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Tarta cu dovlecei, branza si rosii cherry

Postat de oanapl

Tarta cu dovlecei, branza si rosii cherry

Pentru aluat se prepară un aluat fraged cu brânză. Se amestecă toate ingredientele si se frământă un aluat moale care se lasă la frigider cel puțin o oră (învelit...

Citeste continuarea

Tarta cu dovlecei si branza de vaci

Postat de rocsi_1612

Tarta cu dovlecei si branza de vaci

Aluatul: Puneti intr-un bol untul rece, taiat cubulete. Adaugati oul, sare, apoi faina, treptat. Incepeti si framantati cu mana, pana obtineti un aluat omogen.  Daca mai este nevoie de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 23.02.2012, 19:32
Pfoai, ce bine arata!
la 23.02.2012, 19:32
ma inebunesti tu cu tartele tale.......de fapt cu tot ceea ce "confectionezi"tu ......imi place tare mult cum gatesti.Pup!
la 23.02.2012, 19:35
Inisor multumesc e si gustoasa
la 23.02.2012, 19:35
Medi scumpo si mie imi place mult cum gatesti tu multumesc draga mea
la 23.02.2012, 19:36
Ce bine arata!!!

Vezi toate comentariile (72)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking