Ingrediente
- Blatul de tarta:
- 300 gr faina
- 150 gr crema de branza( eu am pus Almette cu iaurt)
- 2 oua
- 100 gr unt
- 2 linguri pasta de rosii
- 1 lingurita chimen prajit si macinat
- 1 lingura ulei de masline
- 1 lingurita rasa de sare
- Crema de branza:
- 2 oua
- 200 gr iaurt
- 200 gr branza feta
- 1 branzica fagaras 200 gr
- 1/2 legatura marar
- 1/2 legatura patrunjel
- o lingurita rasa de sare( sau un praf daca mancati mai nesarat)
- 100 gr parmezan ras
- Legume:
- 3-4 cartofi micuti
- 2 morcovi
- 1 sfecla
- 3-4 buchetele de broccoli
- 3 ciupercute
- 1 dovlecel mic
- 1 radacina de patrunjel
- 1/4 de telina
- 1 ardei capia rosu
- 1 legatura de ceapa verde
- o mana de masline ( eu am pus Kalamon)
- 100 gr unt
- sare piper
Mod de preparare
Blatul de tarta:
Se amesteca toate ingredientele si se framanta un aluat care se pune la rece pentru o ora.
Legumele:
Se fierb in coaja cartofii se curata si se taie marunt.
Se toaca legumele si se soteaza in tigaie in unt la foc mic. Am adaugat si cartofii . Se lasa pana aproape nu mai ramane lichid( in jur de 15 minute). Am condimentat cu sare si piper si am dat deoparte.
Crema de branza: Se amesteca iaurtul cu branza feta si crema de branza apoi cu marar si patrunjel. Ouale se bat si se adauga in compozitie.
Asamblare:
Am scos blatul de la frigider apoi l-am intins pe foaia pergament cu mana si l-am pus in tava de tarta.
Se aseaza crema de branza si deasupra legumele. Punem si parmezanul ras si maslinele.
Incingem cuptorul la 180 de grade si coacem tarta pentru 45-50 de minute. La mine a stat putin mai mult cu cinci minute si deja era cam brunetica...deci aveti grija...
O taiem cand se mai raceste si o servim cu mare mare placere...desigur cu gandul la o primavara frumoasa!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu branza si legume" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (72)
|