Tarta cu branza si pui

Postat de rhapsody in Aperitive / Garnituri
12 Mar 2015 | 3390 vizualizari
Tarta cu branza si pui

Aceasta tarta are gustul puiului cu smantana,si mi se pare ideala in orice moment din zi.

Ingrediente

  • Baza:
  • 300 g faina
  • 100 ml apa rece
  • 6 lg ulei masline
  • 1/2 lgt sare grunjoasa
  • 1/4 lgt ghimbir pudra
  • 1/2 lgt turmeric pudra (optional)
  • Umplutura:
  • 350 g branza de vaci
  • 300 g iaurt
  • 200 g piept de pui (fier/gatit)
  • o ceapa mare (90 g curatata)
  • 1 morcov potrivit (80 g curatat)
  • 1 lg ulei
  • 1/2 lgt cimbru uscat
  • 1/2 lgt maghiran uscat
  • 2 lg gris (25g)
  • 1/2 lgt sare
  • In plus : 2 lg gris

Mod de preparare

Baza:

Intr-un vas amesteca faina cu condimentele, adauga sarea, si apa si amesteca cu o lingura. Framanta apoi aluatul si incorporeaza uleiul treptat pana cand obtii un aluat omogen. Il acoperi cu un prosop si il lasi deoparte cat timp preatesti umplutura.

Umplutura:

1. Taie cubulete ceapa curatata si spalata si pune-o la calit in ulei pana se inmoaie. 

2. Taie morcovul (curatat si spalat) si pieptul de pui in cubulete.

3. Intr-un vas amesteca branza, iaurtul, grisul, ceapa, morcovul, pieptul de pui cimbrul si maghiranul.

Asamblare:

1. Preincalzeste cuptorul la 180 grade Celsius.

 2. Intinde aluatul si pune-l intr-o tava (23cm diametru) unsa cu unt si tapetata cu o lingura de gris.  Apasa bine marginile, si taie surplusul de aluat (il vei folosi la decorat). 

 3.Tapeteaza baza tartei cu o lingura de gris, roteste tava astfel incat grisul sa acopere toata baza apoi toarna umplutura, niveleaza si pune aluatul ramas (eu l-am decupat cu o forma pentru biscuiti).

 4. Introdu tava in cuptor pentru 40 de minute sau pana observi ca s-a rumenit.

 5. Dupa ce s-a copt o lasi sa se raceasca complet, apoi o poti portiona dupa preferinta.

 S-aveti pofta!

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu branza si pui" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (17)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Tarta cu carne de pui, muschi salcrud si vinete chinezesti

Postat de panacris

Tarta cu carne de pui, muschi salcrud si vinete chinezesti

Ceapa curățată și feliată se pune la călit în ulei și puțină apă, cca. 5 minute la foc rapid, neacoperit. Apoi se adaugă carnea, mușchiul și salamul mărunțite, ciupercile...

Citeste continuarea

Tarte dietetice cu ciuperci si piept de pui

Postat de Valclaudia

Tarte dietetice cu ciuperci si piept de pui

Preincalzim cuptorul la 180 grade. Curatam si spalam legumele si ciupercile. Ciupercile pleurotus se trec prin robot, ciupercile champinion se taie bucati. Tot bucati se taie si morcovul...

Citeste continuarea

Comentarii

la 12.03.2015, 10:02
ce bine arata!
la 12.03.2015, 10:03
Multumesc!
la 12.03.2015, 10:08
Minunata!
la 12.03.2015, 10:08
Imi place reteta aluatului de baza! Cred ca merge de minune la orice fel de tarta sarata!
:-
la 12.03.2015, 10:09
Ador tartele sarate! Imi place mult ce ai facut aici!

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking