Ingrediente
- Baza:
- 300 g faina
- 100 ml apa rece
- 6 lg ulei masline
- 1/2 lgt sare grunjoasa
- 1/4 lgt ghimbir pudra
- 1/2 lgt turmeric pudra (optional)
- 350 g branza de vaci
- 300 g iaurt
- 200 g piept de pui (fier/gatit)
- o ceapa mare (90 g curatata)
- 1 morcov potrivit (80 g curatat)
- 1 lg ulei
- 1/2 lgt cimbru uscat
- 1/2 lgt maghiran uscat
- 2 lg gris (25g)
- 1/2 lgt sare
Mod de preparare
Baza:
Intr-un vas amesteca faina cu condimentele, adauga sarea, si apa si amesteca cu o lingura. Framanta apoi aluatul si incorporeaza uleiul treptat pana cand obtii un aluat omogen. Il acoperi cu un prosop si il lasi deoparte cat timp preatesti umplutura.
Umplutura:
1. Taie cubulete ceapa curatata si spalata si pune-o la calit in ulei pana se inmoaie.
2. Taie morcovul (curatat si spalat) si pieptul de pui in cubulete.
3. Intr-un vas amesteca branza, iaurtul, grisul, ceapa, morcovul, pieptul de pui cimbrul si maghiranul.
Asamblare:
1. Preincalzeste cuptorul la 180 grade Celsius.
2. Intinde aluatul si pune-l intr-o tava (23cm diametru) unsa cu unt si tapetata cu o lingura de gris. Apasa bine marginile, si taie surplusul de aluat (il vei folosi la decorat).
3.Tapeteaza baza tartei cu o lingura de gris, roteste tava astfel incat grisul sa acopere toata baza apoi toarna umplutura, niveleaza si pune aluatul ramas (eu l-am decupat cu o forma pentru biscuiti).
4. Introdu tava in cuptor pentru 40 de minute sau pana observi ca s-a rumenit.
5. Dupa ce s-a copt o lasi sa se raceasca complet, apoi o poti portiona dupa preferinta.
S-aveti pofta!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu branza si pui" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (17)
|