Tarta cu budinca si capsuni

Postat de Nicole28 in Prajituri
14 Mai 2014 | 5785 vizualizari
Tarta cu budinca si capsuni

este primul blat pe care l-am preparat singura. (N-am scapat de supravegherea stricta a mamei ;) )

Ingrediente

  • 4 oua
  • 6 linguri de zahar
  • 6 linguri de apa minerala
  • putin praf de copt
  • un varf de cutit sare fina
  • 8 linguri de faina
  • 1 plic budinca de capsuni
  • 0,5l lapte
  • 2 linguri de zahar
  • 1 plic gelatina pentru tarte
  • 200ml apa
  • 1 lingura de zahar
  • capsuni proaspete (300 grame)

Mod de preparare

Spargem ouale si separam albusurile de galbenusuri.

Batem spuma albusurile cu sare si 3 linguri de zahar.

Separat amestecam galbenusurile cu praful de copt si alte 3 linguri de zahar.

Dupa ce se dizolva zaharul si amestecul este spumos, adaugam pe rand cate putin albus batut si faina pana cand incorporam toata cantitatea.

Tava de tarte se unge cu ulei si apoi se presara faina.

Se toarna amestecul obtinut in tava, apoi se coace la cuptor pana cand se rumeneste si se coace la mijloc.

Ca sa stim cand este copt blatul, dupa 30 de minute de copt putem incerca cu o scobitoare, daca aceasta iese curata inseamna ca blatul este copt.

Rasturnam blatul copt pe un platou pe care am presarat putin zahar.

Budinca o preparam respectand instructiunile de pe ambalaj, apoi o turnam peste blatul rasturnat pe platou.

Peste budinca asezam un strat de capsuni spalate si taiate cubulete.

Gelatina o preparam, ca si budinca. Respectam instructiunile depe plic.

Turnam gelatina fierbinte peste capsuni si lasam sa se raceasca tarta, apoi servim.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu budinca si capsuni" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (12)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Desert tarta cu budinca de ciocolata si capsuni

Postat de Valclaudia

Desert tarta cu budinca de ciocolata si capsuni

Separa ouale. Preincalzeste cuptorul la 175 grade C. Bate spuma albusurile cu praful de sare. Galbenusurile le mixezi cu praful de copt, zaharul si zaharul vanilat pana isi dubleaza volumul...

Citeste continuarea

Tarta delfin cu capsuni si banane

Postat de comanligia

Tarta delfin cu capsuni si banane

Am separat albusurile de galbenusuri si le-am batut spuma cu cu un praf de sare,apoi am adaugat zaharul. Cand au devenit tari am pus galbenusurile si am incorporat bine cu mixerul. Am...

Citeste continuarea

Comentarii

la 14.05.2014, 22:04
la 14.05.2014, 22:15
la 14.05.2014, 22:39
prezent la o portie!
la 14.05.2014, 23:30
Super gustoasa! Si frumoasa!
la 15.05.2014, 05:49

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking