Tarta cu capsuni

Postat de Sylvia in Torturi
14 Feb 2010 | 7050 vizualizari
Tarta cu capsuni

M-am bucurat ieri ca am gasit capsuni , poate nu au ei chiar gustul de vara dar…parca nici vara nu mai au asa gust bun asa ca m-am obisnuit cu capsunii zilelor noastre si nu fac mofturi. Ma si gandeam ca voi face o tarta cu ei, in ton si cu sarbatoarea de azi.

Ingrediente

  • o foaie de tarta ( eu am folosit cumparata de data asta ca eram in graba)  cand o fac eu o fac cu 200 grame de faina, 100 grame de unt, 2 linguri de zahar si un galbenus de ou
  • Pentru crema :
  • 1/2 l lapte,
  • 4 galbenusuri,
  • 140 grame zahar,
  • un baton vanilie ( sau esenta)  ,
  • 50 grame de faina.

Mod de preparare

 Intindem foaia de tarta intr-o tava rotunda si o intepam din loc in loc cu o furculita sa nu se ridice la copt .

Coacem tarta la 200 grade timp de 10 minute si apoi scadem temperatura la 180 grade si o mai lasam 10-15 minute . Intre timp pregatim crema. Intr-un vas mai mare mixam galbenusurile de ou cu zaharul pana isi tripleaza volumul, apoi adaugam faina si subtiem cu laptele caldut amestecat cu vanilia.  Punem vasul pe foc minim si amestecam mereu cu un tel rotund pana clocoteste, atunci cand clocoteste si se ingroasa crema luam de pe foc si mai amestecam incet pana se raceste sa nu faca cocoloase.

Cand este calduta crema o turnam peste foaia de tarta si pregatim capsunii . Eu i-am spalat bine si i-am lasat la uscat am curatat coditele si i-am taiat in 2 bucati pe fiecare. Garnisim tarta dupa inspiratie mie imi place cu multi capsuni asa ca nu ii tai feliute mai subtiri;

Turnam peste o glazura transparenta rosie si dam tarta la rece….pentru cat timp rezistam.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu capsuni" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (13)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Reteta desert de Florii, trio mousse

Postat de Constelatialeu

Reteta desert de Florii, trio mousse

Iata cum se prepara Reteta desert de Florii, trio mousse Blat : Albusurile cu un praf de sare le-am mixat, apoi am adaugat zaahrul si am continuat sa mixez pana am obtinut o bezea tare, am...

Citeste continuarea

Desert tarta cu fistic, capsuni si ciocolata

Postat de rocsi_1612

Desert tarta cu fistic, capsuni si ciocolata

Aluatul: Intr-un bol puneti untul rece taiat cuburi. Adaugati oul, un praf de sare si vanilia. Turnati jumatate din faina cernuta, incepeti si framantati. Adaugati restul de faina, apa rece,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 14.02.2010, 23:31
nici prin gand nu mi-a trecut ca ,in plina iarna ne faci surprizaunei tarte delicioase cu capsuni; imi ''lasa gura ,apa'';bravo!
la 15.02.2010, 00:31
la 15.02.2010, 09:40
Ador capsunile, arata foarte bine
la 15.02.2010, 10:42
Cate o feliuta pentru toata lumea
la 15.02.2010, 10:43
Teo exact si mie mi-au inseninat ziua cand le-am vazut ....inzapezita dealtfel ca ninge aici

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking