Tarta cu capsuni Rocsi

Postat de epurasha2bb in Prajituri
14 Mai 2010 | 3901 vizualizari
Tarta cu capsuni Rocsi

dupa reteta de la bucataras rocsi putin modificata, multumesc rocsi!

Ingrediente

  • pt.blat:
  • 5 oua,
  • 4 linguri zahar,
  • 1 plic zahar vanilat,
  • 1 praf de copt,
  • 2 linguri cacao,
  • 3 linguri faina.
  • pt.crema de vanilie:
  • 400 ml lapte, 
  • 6 linguri faina,
  • 130 g zahar,
  • 5 galbenusuri
  • 20 g unt
  • pt.decor:
  • 10 capsuni,
  • 2 linguri zahar,
  • 1 pahar zeama de capsuni sau suc,
  • 1 banana,
  • 1 portocala,
  • 1 plic gelatina rosie

Mod de preparare

Pe scurt fiindca e reteta ca la rocsi  doar cu mici modificari: se coace un blat rotund  de cacao si  se lasa la racit.

Se prepara crema de vanilie frecand galbenusurile cu zaharul si adaugand faina apoi in laptele  caldut se dauga compozitia aceasta cate putin, la final dupa ce s-a ingrosat ca o budinca se ia de pe foc si se dauga si untul amestecand cat e calduta.

Apoi se toarna peste blatul de cacao in tava cu inel detasabil.

Apoi se aseaza jumatati de capsuni deasupra iar pe margini felii de portocala.

Se prepara o gelatina de fructe din suc de capsuni si un plic de gelatina rosie, apoi se incorporeaaza un piure facut din pasarea cu blenderul de mana a unei banane cu 3 capsuni.

Se amesteca se lasa sa dea un clocot, se ia de pe foc se pune intr-un castron cateva minute la rece.Apoi se toarna peste fructe pe tarta.Apoi se orneaza dupa plac cu creion de zahar alb.Eu il folosesc in ultima vreme mereu.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu capsuni Rocsi" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (27)
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert bucte cu branza si stafide

Postat de mirela0911

Desert bucte cu branza si stafide

Se prepara maiaua. In 150 ml lapte caldut se pune 1 lgt zahar, 2 lg faina si drojdia sfaramata. Se amesteca bine si se lasa sa se activeze timp de 10 minute. Intr-un bol se pune faina cernuta....

Citeste continuarea

Desert rulada cu cacao si jeleu de cirese

Postat de rocsi_1612

Desert rulada cu cacao si jeleu de cirese

Blatul: Separati ouale, mixati albusurile spuma cu un praf de sare. Adaugati indulcitorul gold, mixati pana bezeaua devine lucioasa. Puneti galbenusurile, apa, uleiul, esenta de rom si mixati...

Citeste continuarea

Comentarii

la 14.05.2010, 18:06
nu m-am abtinut si am gustat eu prima felie! e delicioasa si foarte racoroasa! aproape am inghitit nemestecata!
la 14.05.2010, 18:20
ce bine arataaaaaa si eu am cumparat capsuni si ma gandesc ce sa fac din ele
la 14.05.2010, 18:23
mersi ela, pupici!
la 14.05.2010, 18:26
foarte apetisanta
la 14.05.2010, 18:50
iti iesi minunata...poate imi dai si mie o bucatic aca tare imi mai place

Vezi toate comentariile (27)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking