Tarta cu capsuni si crema de Ricotta

Postat de Dulceatadetrandafiri in Dulciuri
4 Iun 2011 | 5383 vizualizari
Tarta cu capsuni si crema de Ricotta

E perioada capsunilor parfumate, asa ca trebuie "exploatate" la maxim! :)

Ingrediente

ingredientele sunt pentru 2 forme mici si una cu diametrul de 24 cm.

Blatul:

  • 240 gr faina
  • 120 gr unt
  • 4 linguri de zahar
  • 4 galbenusuri
  • un strop de sare

Umplutura:

  • 400 gr branza Ricotta
  • 200 gr branza de vaci cremoasa
  • 4 linguri zahar fin
  • esenta de portocala
  • aprox. 500 gr capsuni
  • aprox. 60 gr afine
  • 2 plicuri jeleu transparent

Mod de preparare

Pentru blat se amesteca toate ingredientele reci si se framanta rapid cu buricele degetelor (mainile le poti tine putin sub un jet de apa rece) pana devine un aluat de tarta omogen pe care il pui in folie alimentara si il lasi la frigider macar o ora.

Pe blatul de lucru tapetat cu faina intinzi foaia de aluat, o rulezi pe facalet si o derulezi in forma (daca nu este antiaderenta, o ung cu putin unt inainte). Acoperi iar cu folie de plastic si mai lasi la rece 30 min.
Intepi aluatul din loc in loc cu furculita (de siguranta poti taia si un cerc de foaie de copt si acoperi aluatul cu greutati - linte sau fasole uscata, pentru a nu se deforma) si il pui la cuptorul preincalzit la 190 de grade pentru aprox. 25 min, pana se rumeneste un pic.

Intre timp, pentru umplutura, amesteci branza Ricotta cu branza de vaci, zaharul si esenta. Aluatul il scoti si il lasi sa se raceasca pe un gratar apoi il umpli cu crema si nivelezi.

Ornezi cu capsuni taiate si cu afine, apoi prepari jeleul conform cu indicatiile de pe pachet. Eu am avut capsuni congelate care au lasat suc, astfel ca am preparat jeleul cu 200 ml zeama de capsuni si zahar. Tarta o lasi la frigider macar 1-2 ore inainte de a o servi. Pofta buna!

 

Nota: reteta inspirata din Reader's Digest.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu capsuni si crema de Ricotta" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (19)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Tarta Slim cu capsuni

Postat de silvi0ara

Tarta Slim cu capsuni

Mai intai se framanta aluatul din ingredientele mentionate,se formeaza o bila si se da la frigider pentru 30-40 de minute.Se incinge cuptorul la 200Gc.Apoi se unge o forma de tort cu diametru de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 04.06.2011, 18:45
sunt prima ...si ma servesc! o frumusete de tarta ai acolo! felicitari!
la 04.06.2011, 18:54
la 04.06.2011, 19:01
la 04.06.2011, 19:03
la 04.06.2011, 19:05
minunata

Vezi toate comentariile (19)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking