Tarta cu caramel de banane si mar

Postat de adasev12 in Prajituri
29 Mar 2013 | 3450 vizualizari
Tarta cu caramel de banane si mar

f. usoara, buna si repede de facut. Perfecta pt ceaiul de dimineata sau cafeluta...sau ce vreti voi....

Ingrediente

  • Tarta:
  • 2 oua
  • 6 lg de zahar
  • 12 lg faina
  • 1 lg cacao
  • jumatate plic praf de copt
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 100 ml ulei
  • 200 ml lapte
  • Caramel:
  • 2 banane foarte coapte
  • 1 sau 2 mere
  • 6 lg caramel
  • 100 ml apa
  • 10 ml esenta de rom
  • optional:
  • 2-3 lg de zahar praf

Mod de preparare

Separam oulae si mixam albusurile spuma impreuna cu un praf de sare si 2 capacele de apa, masurate cu coaja de la ou. Adaugam zaharul si mai mixam pana se topeste bine, adaugam galbenusurile pe rand si  mixam in continuare, apoi punem uleiul cate o lg si iar mixam. Adaugam si laptele. Amestecam faina cu cacaoa si praful de copt si adaugam cate o lg in compozitie, mixand in continuare. Punem si coaja de lamaie si amestecam usor, apoi turnam compozitia in tava (eu am folosit una cu diametru de 25, cred ca merge si de 28) unsa si infainata si dam la cuptor pt 30-35 minute, la 180 grade ( cuptorul bineinteles preincalzit).

Cat timp se coace tarta facem caramelul. Curatam merele si le taiem bucatele mici, bananele le curatam si le taiem rondele, separat. Facem caramelul separat, cel cu mar intr-o cratita si cel cu banane in alta, fiindca merele necesita mai mult timp la gatit. Deci, punem intr-o cratita 3 lg de zahar si-l caramelizam, pana devine auriu frumos, adaugam bananele feliate si 50 ml apa si lasam la foc mic pana se topeste caramelul, apoi luam de pe foc si dam la racit. In alta cratita punem celelalte 3 lg de zahar si-l caramelizam, apoi adaugam merele si restul de apa, lasam la fel la foc mic, dar de data asta la timp dulblu fata de cel cu banane, sa se patrunda bine merele. Dam la racit si amestecam caramelul de mar cu cel de banane.

Scoatem tarta cand e gata, o rasturnam pe un platou si o lsam 10 minute sa se racoreasca, apoi intindem caramelul deasupra. Dupa ce se raceste bine se poate adauga zahar praf deasupra...oricum se va topi....

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu caramel de banane si mar" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (5)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Placinta cu dovleac si cu nuca

Postat de eumimi

Placinta cu dovleac si cu nuca

Mai intai pregatim dovleacul: il dam pe razatoarea mare, il punem intr-o tigaie cu zaharul, scortisoara si lasam la foc mica amestecand din cand in cand pana cand nu mai are zeama. La final...

Citeste continuarea

Desert Portokalopita

Postat de RODIMUR

Desert Portokalopita

Se decongelează foile de plăcintă, se desfac, se lasă la uscat, iar când sunt uscate, se sfărâmă în  bucățele. Cele 5 portocale necesare pentru prăjitură se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 29.03.2013, 09:50
la 29.03.2013, 11:06
Îmi palce cum sună!
la 29.03.2013, 11:53
Dacă era de post, ceream.
la 29.03.2013, 12:14
motanel....
satisfy, ms frumos
parinte, se poate face si de post....
la 29.03.2013, 21:34
O feliuta este a mea!

Vezi toate comentariile (5)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking