Tarta cu caramel si ciocolata

Postat de miha in Prajituri
31 Oct 2009 | 13622 vizualizari
Tarta cu caramel si ciocolata

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 150 g biscuiti cu cereale
  • 50 g unt
  • Pentru caramel:
  • 400 ml frisca lichida
  • 30 g unt
  • 200 g zahar
  • 120 g nuca macinata
  • Pentru glazura:
  • 200 ml frisca
  • 200 g ciocolata amaruie
  • 1 lingura lichior de ciocolata

Mod de preparare

Blat:

Biscuitii ii sfaramam si ii amestecam cu untul topit. Tapetam cu aceasta compozitie o forma de tort detasabila si dam la frigider pana este gata crema.

Caramel:

Se caramelizeaza zaharul cu 2 linguri de apa. Cand incepe sa se aureasca se adauga frisca si untul. Se amesteca incontinuu pana se topeste caramelul,apoi se adauga nuca. Se fierbe la foc mic,in jur de jumatate de ora,amestecand continuu pana se obtine un amestec gros.Se lasa la racit.

Glazura:

Topim ciocolata impreuna cu frisca si omogenizam. Dupa ce s-a racorit adaugam si lichiorul.


Turnam caramelul peste blatul de biscuiti, nivelam apoi acoperim cu glazura de ciocolata. Dam la rece pentru cateva ore. Scoatem din tava si ornam dupa preferinta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu caramel si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (18)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert Tarta cu caramel sarat, ciocolata si alune de padure

Postat de simona72

Desert Tarta cu caramel sarat, ciocolata si alune de padure

Pentru crusta aveti reteta aici: https://www.bucataras.ro/retete/aperitiv-quiche-cu-branzeturi-89436.html Ce este diferit fata de crusta pentru tarta sarata, este faptul ca pentru aceasta...

Citeste continuarea

Tarta cu nuci, caramel si crema de ciocolata

Postat de simona72

Tarta cu nuci, caramel si crema de ciocolata

Pentru aluat: taiem untul sau rama(eu am folosit rama) cuburi, il punem in cuva robotului de bucatarie impreuna cu zaharul si ii dam 2-3 pulsatii. Adauga, coaja rasa de portocale, bicarbonatul...

Citeste continuarea

Comentarii

la 31.10.2009, 23:51
Iamiiiiii! Ce biscuiti sunt? ce marca?
la 01.11.2009, 00:08
mmmm, carameeeel
la 01.11.2009, 00:19
Oana, erau niste biscuiti adusi de bunica din Italia. Habar n-am cum le zice. Dar poti folosi orice tip de biscuiti.
la 01.11.2009, 00:19
Adinuta...si mie imi placeeee...
la 01.11.2009, 07:43
off mai Miha! iar vii cu cioco si caramel.. ce ma fac? ..

Vezi toate comentariile (18)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking