Ingrediente
- Ingrediente pentru aluat:
- 120 g unt moale
- 1 ou
- 1 vârf de sare
- 220 g făină
- Ingrediente pentru umplutură:
- carne de curcan- noi am folosit resturile de la curcanul pregătit de Crăciun
- 3 cartofi potriviţi
- 4 ouă
- sare,
- piper,
- cimbru uscat,
- 2-3 căţei de usturoi pisaţi bine
Mod de preparare
1. Untul moale se freacă bine împreună cu sarea. Adăugăm oul şi amestecăm. Treptat se incorporează făina până obţinem un aluat uşor elastic. Se înfăşoară în folie de plastic şi se pune la rece pentru 30 de minute.
2. Carnea de curcan deja pregătită la cuptor, se taie fâşii. Se pune într-o tigaie adâncă împreună cu cimbrul, sarea şi piperul. Se ţine pe foc mic timp de 10 minute.
3. Cartofii se curăţă de coajă, se taie cuburi şi se pun la fiert.
4. Într-un castron mare punem carnea, cartofii, 2-3 fire de cimbru, sare, piper, usturoi. Punem ouăle bătute bine cu 1 lingură de lapte şi amestecăm bine.
5. Aluatul se întinde şi se pune într-o tavă unsă cu unt. Adăugăm carnea amestecată cu restul ingredientelor .
6. Presărăm caşcaval pe deasupra şi introducem tava în cuptorul preîncâlzit pentru aproximativ 1 oră.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tartă cu carne de curcan" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (9)
|