Tarta cu carne, usturoi verde si verdeata, in foietaj

Postat de ancutsa in Mancaruri cu carne
8 Apr 2019 | 2186 vizualizari
Tarta cu carne, usturoi verde si verdeata, in foietaj

Pentru această tartă am folosit amestec rămas de la chiftele și un aluat foietaj pentru că îmi place mult textura lui crocantă. Am garnisit-o cu cașcaval ras și roșii cherry, care s-au ars un pic, dar nu a fost o problemă, pentru că le-am curățat pielițele.

Ingrediente

  • 6 foi de foietaj,
  • 400 g carne de porc,
  • 1/2 linguriță cimbru,
  • Sare, după gust,
  • Frunzele de la o legătura de usturoi verde,
  • 1 ceapă albă,
  • 1 morcov,
  • 1 cartof,
  • 1 ou,
  • Câteva fire de pătrunjel și de mărar,
  • 3 linguri ulei,
  • Pentru decor: 100 g cașcaval ras și câteva roșii cherry

Mod de preparare

 

Se lasă foietajul la dezghețat, la temperatura camerei.

Se ung câteva foi de foietaj cu puțin ulei, se împăturesc și se așază cu grijă într-o tavă de tartă, pregătită cu foaie de copt.

Pentru umplutură eu am folosit amestec rămas de la chiftele. Dacă nu aveți, se poate pregăti astfel: se dau la mașina de tocat: carnea de porc, legumele și verdeața spălate înainte.  Se condimentează cu sare și cimbru. Se adaugă și un ou și se amestecă.

Se întinde umplutura peste foietaj, nivelând cu o spatulă.

Se presară cașcaval ras și se decorează cu roșii cherry tăiate felii.

Se dă tarta la cuptorul preîncălzit, la foc mic, aprox 45 de minute sau până se rumeneşte.

 

Poftă Bună!

 

Dacă vă place reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu: https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2019/04/tarta-cu-carne-usturoi-si-verdeata-in.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu carne, usturoi verde si verdeata, in foietaj" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Mancare de naut cu carnati

Postat de MotanLaOale

Mancare de naut cu carnati

Nautul se pune in multa apa rece de seara pana dimineata. A doua zi se spala in mai multe ape si se pune la fiert in apa cu sare 1,5-2 ore. Cand este fiert se pune la scurs. Se curata...

Citeste continuarea

Tocana la ceaun, pe foc de lemne

Postat de Constelatialeu

Tocana la ceaun, pe foc de lemne

Mai intai pregatim ingredientele.Curatam si portionam puii familisti,in bucatele mai mici. Apoi curatam legumele, ceapa o taiem solzisori,usturoiul cu frunze cu tot il tocam marunt,ardeiul bucati...

Citeste continuarea

Comentarii

la 08.04.2019, 19:38
la 08.04.2019, 19:41
la 08.04.2019, 19:50
O idee foarte bună și o tartă gustoasă...!
la 08.04.2019, 19:51
la 08.04.2019, 20:39

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking