Ingrediente
- Aluat:
- 160 g faina
- 10 g drojdie proaspata
- 3 lingurite de lapte
- 1 ou
- 60 g unt
- 1 lingurita sare
- Umplutura:
- 1 lingura ulei masline
- 1 cartof mare fiert in coaja
- 3 oua
- 100 g ricotta
- 100 g cascaval
- 100 g telemea sarata
- 1 ceapa rosie
- 1 felie mare de sunca
- 1 felie de slanina
- 1 crenguta mica de rozmarin
- sare
- piper
Mod de preparare
Pregatim aluatul amestecand toate ingredientele. Il lasam apoi sa se odihneasca cam 15 minute, cat timp pregatim umplutura.
Calim ceapa, sunca si slanina intr-o lingura de ulei. Calim doar pana ceapa devine sticloasa, sa nu prinda culoare aurie. Batem ouale si le le amestecam cu rozamrinul tocat marunt, ceapa, sunca si slanina calite.Amestecam branzeturile, apoi le turnam peste oua. Asezonam cu sare si piper si amestecam pentru a se omogeniza compozitia.
Intindem aluatul cu mana in forma. Il intepam cu furculita din loc in loc. Punem cubulete de cartof fiert peste aluat, apoi turnam amestecul de oua.
Dam tava la cuptorul preancalzit la 180°C pentru 45 de minute. Asta e tot! Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu cartofi, ceapa si branzeturi" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (48)
|