Tarta cu ceapa

Postat de ralu_ca in Aperitive / Garnituri
22 Mar 2014 | 6276 vizualizari
Tarta cu ceapa

inspiratie...timea !

Ingrediente

  • pt. aluat:
  • 150 g faina alba
  • 100 g faina neagra
  • 1 plic drojdie uscata
  • 1 lingurita zahar
  • 170 ml apa calduta
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingura ulei maslina
  • pt. umplutura:
  • 500 g ceapa
  • 50 g unt
  • 1 lingura faina
  • 3 oua
  • 100 g smantana
  • sare, piper, chimen
  • carnat afumat

Mod de preparare

Am amestecat intr-un pahar drojdia cu zaharul si o lingurita de faina, apoi am adaugat 100 ml apa calduta si am lasat la dospit aprox 10 minute. Intr-un vas am pus faina si amestecam cu sarea, in mijloc facem o gaura in care am turnat drojdia dospita. Am framantat cu mana si am adaugam restul de apa calduta si spre final  uleiul. Am presarat deasupra putina faina, acoperim cu un prosop si punem la loc cald ferit de curenti de aer aprox 1 ora.

Ceapa am tocat-o marunt, am calit-o intr-o cratita in care am incins untul. Am stins focul si am pus faina si am amestecat foarte bine, lasand sa se raceasca. Dupa ce s-a racit am adaugat smantana si ouale batute. Am condimentat cu sare si piper si am amestecat. Am intins aluatul pe blatul de lucru sub forma rotunda  si l-am asezat apoi in forma unsa cu unt, apoi am turnat umplutura si nivelam. Carnatul l-am taiat bucatele si l-am pus peste umplutura apoi presaram chimen si am tras marginile de aluat peste umplutura. Am dat forma la cuptorul preincazlit si cand s-au rumenit marginile ...este gata.

Pofta buna !

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu ceapa" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (10)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Aperitiv tarta cu branza si carnati

Postat de mirela0911

Aperitiv tarta cu branza si carnati

Intr-un bol se pune faina si sarea si bicarbonatul. Untul se taie in bucatele mici si se framanta cu varful degetelor impreuna cu faina pana se obtine un aluat nisipos. Se adaua apa rece si se...

Citeste continuarea

Aperitiv tarta cu verdeturi de primavara si branza

Postat de Bucataras

Aperitiv tarta cu verdeturi de primavara si branza

Pregateste o tava pentru tarta aperitiv. Pune cate o foaie pe rand in tava si unge-o cu unt topit. Ai grija sa ungi bine si marginile fiecarei foi, pentru a le putea aranja usor la final peste...

Citeste continuarea

Comentarii

la 22.03.2014, 16:17
la 22.03.2014, 16:19
ce bine arata
la 22.03.2014, 16:48
arata super!!
la 22.03.2014, 17:08
Foarte frumoasa si gustoasa
la 22.03.2014, 18:03
foarte misto!

Vezi toate comentariile (10)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking